Версия на тази история се появи за първи път в

...
Версия на тази история се появи за първи път в
Коментари Харесай

Уолстрийт се нуждае от тласък от приходите. Може ли JPMorgan Chase да направи силен първи етап?

Версия на тази история се появи за първи път в бюлетина на CNN Business'Before the Bell. Не сте клиент? Можете да се регистрирате . Можете да слушате аудио версия на бюлетина, като щракнете върху същата връзка.

Сезонът на облагите за третото тримесечие стартира в петък, отбелязвайки идващия тест за неувереното рали на американския фондов пазар тази година.

Инвеститорите имаха ниска лента за облаги през първата половина на годината, което улеснява фирмите елементарно да надминат упованията, само че тази лента става по-висока за задната половина на годината.

Референтният показател S&P 500 се намали с почти 5% от последния си връх в края на юли, защото горещите стопански данни, признаците на възходяща инфлация и индикацията на Федералния запас, че ще поддържа лихвените проценти по-високи за по-дълго уплашените вложители, и доведоха до скок в доходността на облигациите.

„ Настроенията на вложителите са непостоянни. Ако фирмите не съумеят да надминат по-високите упования за бъдещи облаги през това тримесечие, неувереното въодушевление може да докара до разлюляване на акциите “, написа в записка Майкъл Ароне, основен капиталов пълководец в бизнеса с борсово търгувани фондове на State Street Global Advisors.

Анализаторите чакат 0,4% спад на годишна база в облагите за третото тримесечие на фирмите от показателя S&P 500, съгласно FactSet. Ако това се случи, това ще означи четвъртото следващо тримесечие на спад на облагите за показателя.

От друга страна, неналичието на корпоративни вести в последно време спомогна за разпалването на назряващата неустановеност на пазара, споделя Джей Хатфийлд, основен изпълнителен шеф на Infrastructure Capital Management. Това значи, че защото вложителите чуват напряко от устата на коня какво се случва, прочут боязън може да облекчи и на собствен ред да увеличи акциите.

„ Бяхме внимателни, до момента в който сезонът на облагите не течеше, а в този момент сме оптимистични “, сподели Хетфийлд.

Банките стартират сезона на облагите . Множество огромни банки рапортуват в петък, най-много икономическият водач JPMorgan Chase. Анализаторите чакат най-голямата банка в Америка да регистрира облага на акция от $3,90 и доходи от $39,57 милиарда за третото тримесечие, съгласно Refinitiv.

Представянето на банката до момента тази година предвещава добре нейната дарба да отговори на тези упования - което от своя страна може да сътвори обещаващо начало за сезона на облагите за третото тримесечие.

JPMorgan Chase регистрира рекордни доходи от 41,3 милиарда $ през последното тримесечие и облага от към 4,37 $ на акция, като се изключи обилни разноски като закупуването на банкрутиралия районен заемодател First Republic Bank. Това се случи, откакто банката внезапно надмина упованията за облага и доходи за първото тримесечие.

Инвеститорите също ще бъдат нащрек за мнения от основния изпълнителен шеф Джейми Даймън по отношение на положението на потребителските разноски, защото опасенията, че позицията на Фед за по-високи за по-дълго лихвени проценти може да притисне стопанската система, надвисват над Уолстрийт.

Даймън сподели през последното тримесечие, че потребителските разноски остават постоянни, макар че паричните буфери постепенно се изтощават. Но той също предизвести, че стопанската система е изправена пред няколко провокации, които заплашват нейната резистентност, в това число инфлация, висок държавен дълг на Съединени американски щати и напъните на Фед да свие салдото си и да укроти инфлацията.

„ Не знам дали това ще докара до меко кацане, лека криза или тежка криза “, сподели Даймън по време на диалог с публицисти през юли.

Citigroup, Wells Fargo и BlackRock също регистрират облаги в петък.

ExxonMobil се съгласява да купи шистовия съперник Pioneer в договорка за 60 милиарда долара

ExxonMobil се съгласи да купи Pioneer Natural Resources, главен производител на шистов нефт в договорка, която ще удвои повече от два пъти отпечатъка на Exxon в Пермския басейн в югозападните щати, оповестява моят сътрудник Крис Айзидор.

Въпреки че е най-голямата петролна компания в Съединени американски щати, ExxonMobil относително постепенно създаде шистов нефт, защото останалата част от промишлеността го употребява, с цел да усили доста производството на нефт в Съединени американски щати през последното десетилетие. Pioneer е най-големият производител в Пермския басейн, с 850 000 чисти акра в региона към Мидланд, Тексас. ExxonMobil има 570 000 чисти акра в басейните на Делауеър и Мидланд.

Обемът на произвеждане на ExxonMobil в Перм ще се удвои до еквивалента на 1,3 милиона барела нефт дневно вследствие на договорката, съгласно компанията.

„ Pioneer е явен водач в Перм с неповторима база от активи и хора с дълбоки знания в промишлеността. Комбинираните благоприятни условия на нашите две компании ще обезпечат дълготрайно основаване на стойност, надхвърляща това, което всяка компания е в положение да направи независимо “, сподели изпълнителният шеф на ExxonMobil Дарън Уудс.

Прочетете повече тук.

Властите на Ню Йорк оповестиха законодателство, ориентирано към отбрана на децата в обществените медии

Два нови законопроекта, имащи за цел да защитят психологичното здраве на децата онлайн посредством смяна на метода, по който им се дава наличие в обществените медии и посредством ограничение на потреблението на техните данни от фирмите, ще бъдат импортирани в законодателния орган на щата Ню Йорк, споделиха държавни и градски водачи в сряда.

Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул и основният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс направиха известието в централата на Обединената федерация на учителите в Манхатън, към които се причислиха президентът на UFT Майкъл Мългрю, щатският сенатор Андрю Гунардс, депутатката Нили Розич и бранители на общността.

„ Нашите деца са в рецесия и от нас зависи да ги спасим “, сподели Хочул, сравнявайки логаритмите на обществените медии с цигарите и алкохола. „ Данните за негативните резултати на обществените медии върху тези млади мозъци са неопровержими и знаейки какъв брой рискови са логаритмите, няма да приема, че сме безсилни да създадем нещо по въпроса. “

„ Законът за прекъсване на потреблението на пристрастяващи излъчвания (SAFE) за деца “ би лимитирал това, което управляващите в Ню Йорк назовават нездравословните и пристрастяващи характерности на обществените медии за деца, оповестяват моите сътрудници Атина Джоунс и Браян Фънг.

Актът ще разреши на потребителите под 18 години и техните родители да се откажат от приемане на излъчвания, ръководени от логаритми, предопределени да употребяват персоналните данни на потребителите, с цел да ги задържат на платформите допустимо най-дълго. Тези, които се откажат, ще получат вместо това хронологични излъчвания, както в първите дни на обществените медии.

Прочетете повече тук.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР