Ovrdrive не криптира съдържанието си по подразбиране, но има уникален

...
Ovrdrive не криптира съдържанието си по подразбиране, но има уникален
Коментари Харесай

Представиха флашка с функция за самоунищожение, която я нагрява до над 100°C с цел защита на данните

Ovrdrive не криптира наличието си по дифолт, само че има неповторим механизъм за физическа отбрана на данните и може да се самоунищожи...

Емил Василев 12:12 | 13.02.2024 0 Сподели

Най-четени

ТелефониЕмил Василев - 17:30 | 11.02.2024

Ето какво в действителност значи буквата „ i “ в iPhone

АвтомобилиИван Давидов - 20:38 | 11.02.2024

Кои са най-хубавите моделни години на Toyota RAV4?

IT НовиниДаниел Десподов - 16:25 | 12.02.2024

Най-неочаквано вълците-мутанти покрай Чернобил са развили резистентност против рака

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Разработчикът Райън Уокър от Interrupt Labs започва акция за набиране на средства в платформата Crowd Supply, с цел да събере средства за започване на всеобщо произвеждане на необикновена USB флашка, наречена Ovrdrive USB.

Основната характерност на тази флашка е съществуването на механизъм за физическо самоизтребление. При активирането на този механизъм чипът на паметта се нагрява до температури над 100ºC.

Ovrdrive USB не е криптиран по дифолт. Флашката има спомагателна степен на отбрана на физическо равнище. За да бъде обикновено разпозната флаш паметта при свързване към компютър, тя би трябвало бързо да бъде вкарана и изкарана три поредни пъти в USB врата. Ако тази операция не бъде осъществена, носителят ще бъде открит погрешно, като че ли е развален.

Измерване на температурата на флашката при задействана функционалност за самоунищожаване

За благополучие, независимото криптиране на USB устройство не е доста мъчно. В избрани версии на Windows има вградена функционалност за криптиране на дискове BitLocker. VeraCrypt също е налична и като опция с отворен код, която е мощно целесъобразна. VeraCrypt нормално се предлага пред BitLocker, изключително в случай че системата ви има TPM модул, който е външен за процесора.

Любопитно е, че в началото разработчиците са възнамерявали да приложат функционалността за самоизтребление на Ovrdrive при опит за погрешно свързване. Оказало се обаче, че е мъчно да се провежда всеобщо произвеждане на такива устройства, тъй че тази концепция била изоставена. Въпреки това Уокър оставил механизма за самоизтребление недокоснат в крайния артикул. Той включва увеличение на напрежението, подавано към платката, което я кара да се нагрее до към 100ºC. Отбелязва се, че температурата може да не е задоволителна, с цел да унищожи чипа памет, само че потребителите имат опция да поправят това, като модифицират устройството сами.

В първата версия на устройството то трябваше да бъде допряно с мокри пръсти, с цел да се задейства, което означаваше, че потребителят в действителност би трябвало да оближе пръстите си да вземем за пример, с цел да стартира да взаимодейства с Ovrdrive USB. Разработчиците споделят, че новият артикул е предопределен за публицисти, откриватели и други, които се нуждаят от спомагателна отбрана на информацията си. По време на акцията за набиране на средства за Ovrdrive USB устройството може да бъде закупено за 69 $ в Съединени американски щати. Доставката отвън Съединени американски щати коства спомагателни 12 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР