Овладяването на цените на стоките е безумно административно упражнение, което

...
Овладяването на цените на стоките е безумно административно упражнение, което
Коментари Харесай

Икономисти: Безуспешен ще е ценовият контрол на пазара

„ Овладяването на цените на стоките е безумно административно упражнение, което натоварва затлачената администрация от такива ограничения, стратегии. Не мисля, че намесата на пазара с ценови надзор, ще е сполучливо. “

Това съобщи икономистът Преслав Райков. По думите му комерсиалните вериги са доста ловко заобикалят всички офанзиви и по законов ред не престават да вършат бизнес. Според него инструментът на страната би трябвало да бъде в облекчаването на администрация и администрацията .

Икономистът Георги Вулджев също не схваща за какво от държавното управление подвига този медиен звук за преодоляване на цените .

„ Именно ръководещите от време на време би трябвало да вършат инспекции ”, разяснява той пред „ NOVA “. Според него даже и да има нарастване на цената на хляба , то повишаването ще бъде в границите на стотинки. Повод за думите му е вероятно връщане на Данък добавена стойност върху цената на хлебните артикули, което, съгласно сектора, би довело до фрапантното повишаване.

Прогнозата е от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. По думите им това е единственият хранителен артикул в България, който съумява да задържи цената си повече от 8 месеца. Според хлебопроизводители спекулативно високи цени на хляба не са от производителите , а от търговците.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР