Овладяхме критичните огнища на пожара в Кресненското дефиле, продължаваме да

...
Овладяхме критичните огнища на пожара в Кресненското дефиле, продължаваме да
Коментари Харесай

Критичните огнища на пожара в Кресненското дефиле са овладяни

Овладяхме сериозните огнища на пожара в Кресненското дефиле, продължаваме да работим по периметъра. Това заяви инж. Дамян Дамянов, шеф на Югозападно държавно дружество.
„ Продължаваме да работим на терен с тежки машини, само че все още обстановката е много по-добра от тази, която беше сутринта “, сподели още инж. Дамянов.
Той добави, че за момента прогнозите за изцяло локализиране на пожара са много положителни, само че не се ангажира с точни периоди дали това ще се случи в границите на днешния ден, съобщи Фокус.
" Това е извънредно рисков ден, допустимо е пораждане на неконтролируеми пожари, с директна заплаха за живота ", съобщи шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов.
" Не палете огън навън по никакъв мотив ", прикани той. И през днешния ден 600 души пожарникари, военни, доброволци и най-много горски чиновници ще работят на терен.
" 206 са пожарите през миналото денонощие, всички са сполучливо погасени. Три са по-големите - на територията на Сливен и Шумен бяха наранени десетки дка гори, в Невестино, Кюстендилско изгоряха 7 необитаеми къщи, плевни ", заяви Николов, представен от Нова тв.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР