Овидио Гусман, син наркобарона Хоакин Гусман, по-известен с прякора Ел

...
Овидио Гусман, син наркобарона Хоакин Гусман, по-известен с прякора Ел
Коментари Харесай

В Мексико арестуваха един от синовете на Ел Чапо - Свят

Овидио Гусман, наследник наркобарона Хоакин Гусман, по-известен с прякора Ел Чапо, е задържан през днешния ден от мексиканските управляващи, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Новината за залавянето идва след нощ на конфликти в град Кулиакан в северния щат Синалоа, където се намира и наркокартелът.

Овидио Гусман се трансформира в основна фигура в картела " Синалоа " след ареста на татко си. Той беше арестуван за малко през октомври 2019 година, само че скоро по-късно беше освободен, с цел да бъде избегнато кърваво възмездие от страна на неговия наркокартел.

Правителството на Съединени американски щати изиска изгонването на Овидио Гусман. Операцията по залавянето му е почнала преди разсъмване в четвъртък и включва към 900 чиновници на армията и националната армия, както и полицията. Видеозаписи демонстрират хеликоптер над дом в покрайнините на Кулиакан. С

Местните управляващи приканват хората да останат по домовете си и оповестяват, че учебните заведения и институциите са затворени във връзка със конфликтите.

Летището в града също остава затворено.

" Молим жителите на Кулиакан да не напущат домовете си поради блокадите в разнообразни елементи на града ", написа в " Туитър " кметът на града Хуан де Диос Гамес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР