Отявленият привърженик на Брекзит Доминик Рааб отпадна от надпреварата за

...
Отявленият привърженик на Брекзит Доминик Рааб отпадна от надпреварата за
Коментари Харесай

Борис Джонсън остава фаворит за лидер на британските консерватори

Отявленият последовател на Брекзит Доминик Рааб отпадна от конкуренцията за лидерския пост на английските консерватори след днешния втори тур от вътрешните избори. Оставащите пет кандидати за креслото на премиера Тереза Мей довечера вземат участие в ефирен спор по BBC.

 © БГНЕС
Първи и на настоящия избор за водач на английските консерватори още веднъж е някогашният външен министър Борис Джонсън. Той получи 126 депутатски гласа - с 12 повече от първото гласоподаване. В конкуренцията остават още Джеръми Хънт, Майкъл Гоув, Саджид Джавид и Рори Стюарт.

Доминик Рааб получи едвам 30 гласа - с три по-малко от нужния най-малко. Той е някогашен министър за Брекзит и призоваваше страната да напусне Евросъюза на 31 октомври, в случай че се наложи, даже и без договорка.

Втори на днешния тур остана външният министър Джеръми Хънт, който има 46 депутатски гласа от 313 вероятни.

Министърът на околната среда Гоув и сътрудника му на вътрешните работи Джавид също усилват поддръжката си. Най-голям напредък обаче бележи министърът на интернационалното развиване Рори Стюарт, който удвоява резултати си от първото гласоподаване до 37 гласа.

Тази седмица предстоят още гласувания за елиминации като на финала ще останат единствено две имена. От 22 юни следва общопартиен избор по пощата на 160 000 членове на Консервативната партия, а спечелилият ще стане прочут месец по-късно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР