Отвориха първите избирателни секции в Нигерия, където около 72,8 милиона

...
Отвориха първите избирателни секции в Нигерия, където около 72,8 милиона
Коментари Харесай

Започна гласуването на президентските избори в Нигерия

Отвориха първите изборни секции в Нигерия, където към 72,8 милиона гласоподаватели са призовани да гласоподават за президент, оповестиха информационните организации. Изборите трябваше да се състоят преди една седмица, само че в последния миг бяха отсрочени с аргумента за логистични проблеми.

Битката е сред двама основни претенденти – президента Мухамаду Бухари, който се бори за втори мандат, и някогашния вицепрезидент Атику Абубакар. Анализаторите чакат оспорвана конкуренция.

Бухари бе измежду първите дали своят вот тази заран. Той пусна бюлетината си в родния си град Даура и изрази убеденост, че ще победи.

Съобщава се, че в изборния ден са били чути няколко гърмежа в североизточната част на Нигерия – град Майдугури, столицата на щата Борно, както и пукотевица в Порт Харкорт, в неспокойния Юг, където на тези избори има съществено военно наличие за поддържане на реда и сигурността.

В последното си послание нощес преди изборите президентът Бухари увери нигерийците, че те ще могат умерено да упражнят правото си на глас. Снощи обаче ислямистката организация „Боко харам“ нападна село покрай Майдугури, принуждавайки жителите му да избягат в града.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР