Отворено писмо до лидерите на парламентарно представените партии и председателите

...
Отворено писмо до лидерите на парламентарно представените партии и председателите
Коментари Харесай

Общественици и журналисти: Уважаеми депутати-Няма цена, няма кауза, заради която си струва да отстъпим за Македония !


Отворено писмо

до водачите на парламентарно показаните партии и ръководителите на парламентарните групи в Народното събрание

Почитаеми дами и господа, сътрудници, другари, българи!

Задават се основни дни за Отечеството. В сряда ще се гласоподава избор на съмнение към един незаконен режим, който въвлече България в невиждана финансова, обществена и морална рецесия.

При рекордни равнища на инфлацията и държавния дълг, при рекордно висок бюджетен недостиг всеки виновен и милеещ за народа си политик е задължен първо пред съвестта си да покаже червен картон на проваленото държавно управление, известно във вицовия фолклор като „харвардските измамници“.

Призоваваме ви да деянията героизъм, без значение от политическата обстановка и теснопартийните ползи, външния напън, финансовите тласъци! Помислете за тези, които ви гласоподаваха доверие и ви изпратиха в българския парламент не за полза, комисионни и привилегии, а за правдивост, в името на демокрацията.

Заедно с вота на съмнение ориста слага пред вас още по-драматична задача: да отстоявате националната чест по тематиката с ветото за Северна Македония. Всяко оттегляне от формалната българска позиция, поддържана в няколко държавни и парламентарни решения от 2017 година насам, е изменничество по отношение на историята, родовата памет и идеалите на отечеството, дефинирани от възрожденските просветители и борци за обединяване на българските земи.

90% от българите в Северна Македония не желаят да се вдигне ветото, тъй като считат, че техните права са нарушени и че по този метод страната няма да промени отношението си към тях. Това, което ни предлага Франция, включва единствено едно от петте претенции от контракта от 2017 година Падане на ветото може да има, единствено в случай че до 23 юни България успее да контракти и останалите четири условия в този момент, не в бъдеще пожелателно време.

Няма цена, няма идея, поради която си коства да отстъпим. Най-малко – поради витиеватото и компромисно „предложение“ на една непозната страна. Децата ни не ще го простят.

Не предавайте България, защитете Отечеството!

Проф. Антоанета Христова, Соня Колтуклиева, Георги Марков, Петьо Блъсков, Петьо П. Блъсков, Александър Урумов, Недялко Недялков, Станислав Недков – Стъки, Юлий Москов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР