Отвореният бивш лидер на Мианмар и нобелов лауреат Аун Сан

...
Отвореният бивш лидер на Мианмар и нобелов лауреат Аун Сан
Коментари Харесай

Аун Сан Су Чи от Мианмар беше преместена под домашен арест на фона на гореща вълна

Отвореният някогашен водач на Мианмар и нобелов лауреат Аун Сан Су Чи беше изместен от пандиза в домакински арест като здравна мярка на фона на тежка гореща вълна, оповестиха военните.

Генерал-майор Зау Мин Тун сподели пред задгранични медии във вторник, че Аун Сан Су Чи и президентът на нейното свалено държавно управление Уин Миинт са измежду възрастните и немощни пандизчии, трансферирани от пандиза.

„ Тъй като времето е извънредно горещо, не е единствено за Aung San Suu Kyi… За всички тези, които се нуждаят от нужните защитни ограничения, изключително възрастните пандизчии, ние работим, с цел да ги предпазим от топлинен удар “, сподели той, представен.

78-годишната Аун Сан Су Чи е затворена от военните на Мианмар, откогато те смъкнаха нейното държавно управление с прелом през 2021 година

Тя излежава 27-годишна присъда в пандиза в Найпидо по разнообразни присъди, за които нейните поддръжници и правозащитни групи настояват, че са изфабрикувани по политически аргументи. Win Myint излежаваше осемгодишна присъда в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР