Отворени са офертите в обществената поръчка за проектиране и строителство

...
Отворени са офертите в обществената поръчка за проектиране и строителство
Коментари Харесай

Отворени са офертите за строителството на 54 км от международен път Е 79 в участъка Видин - Ружинци

Отворени са офертите в публичната поръчка за планиране и строителство при модернизацията на 54,3 км от интернационален път E-79 Видин - Ботевград, в сектора от Видин до Ружинци, оповестяват от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура ".

Индикативната стойност на строително-монтажните работи е близо 460 млн. лева без Данък добавена стойност.

Проектът ще се осъществя със средства от републиканския бюджет. Обществената поръчка за планиране и осъществяване на строително-монтажните работи за сектора от Видин до Ружинци е в три обособени позиции.

За обособена позиция 1 - правата от Видин до пътен възел "Макреш " с дължина е 29,643 км аплайват четири обединявания, за сектора от възел "Макреш ", до с. Бела, с дължина 13,6 км са подадени седем предложения и за третият сектор от с. Бела до Ружинци с дължина 11,128 км. има подадени шест предложения. Процедурата за избор на реализатори на 33 км от интернационален път Е 79 сред Мездра и Ботевград, както и за сектора от 54 км от Видин до Ружинци ще се извърши по нова скица на заплащане, която планува цялата стойност на контракта да се разплати на изпълнителя след привършване на строителните действия.

Пътят Видин - Ботевград е предпочитан план в капиталовата стратегия на АПИ и Министерство на регионалното развитие до 2022 година, защото с цялостното хомогенизиране и рационализация на трасето от Дунав мост 2 ще се обезпечи бърза и комфортна връзка сред автомагистралите "Хемус ", "Тракия " и "Струма ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР