Отвличането на две от дъщерите на емира на Дубай и

...
Отвличането на две от дъщерите на емира на Дубай и
Коментари Харесай

Емирът на Дубай е отвлякъл две от децата си, реши британски съд

Отвличането на две от дъщерите на емира на Дубай и министър председател на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум е поръчано от самия шейх. До този извод стигна английски арбитър, представен от Би Би Си и " Ройтерс ".

Ал Мактум също по този начин е управлявал акция за заплашване на някогашната си брачна половинка, счита още арбитър Андрю Макфарлейн. Той приема, че обвиняванията, отправени от някогашната му брачна половинка, принцеса Хая бинт ал Хусейн, полусестра на краля на Йордания Абдуллах.

Отвличането на Шамса (дъщеря на шейх Мохамед) на улиците на Кеймбридж, когато е била на 18 година, срещу волята си отведена в Дубай и държана в плен там, също е проведено от шейх Мохамед, реши съдията. Осемнайсет години след случая от 2000 година по-малката сестра на Шамса Латифа е спряна от индийски сили за сигурност в интернационалните води и е върната при опит да избяга. Латифа е правила подобен опит и през 2000 година, само че той приключи с решението на шейх Мохамед тя да бъде затворена за три години.

Решението бе оповестено през днешния ден, откакто изтече възбраната дни откакто обжалването на 70-годишния емир на Дубай против оповестението му бе отхвърлено.

Принцеса Хая потърси правата си в съда преди осем месеца, откакто избяга от Дубай с две от децата си. В изгода на 45-годишната принцеса съдията, който оглавява звеното за фамилно право към висшия съд на Англия, споделя, че шейх Мохамед " продължава да поддържа режим, при който и двете млади дами са лишени от свободата си. "

Хая стана шестата брачна половинка на Ал Мактум през 2004 година Децата им, отведени с нея в Лондон, са на възраст 7 и 11 година Тя изяснява, че при започване на брака им е считала, че двата случая с Шамса и Латифа, за които е обявено, са в действителност " избавителни интервенции " за тях. Когато обаче тя научава истината, стартира акция за заплашването ѝ - два пъти револвер без предпазител е подложен на възглавницата ѝ, тя твърди, че след бягството си е получавала и словесни закани.

Шейх Мохамед е известна фигура в Близкия изток с всестранните си ползи и с визията си за превръщането на Дубай - така и така към този момент трансформиран под негово ръководство - в град на бъдещето. Подобно на водачите на другите емирства обаче и към него има доста рецензии от правозащитни организации за потъпкване на човешките права.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР