Отваряне на нови атомни мощности и запазване на пълния капацитет

...
Отваряне на нови атомни мощности и запазване на пълния капацитет
Коментари Харесай

Искра Михайлова от Възраждане каза какво ще спре енергийната криза

Отваряне на нови атомни мощности и опазване на цялостния потенциал на  въглищните мощности, които имаме ще предотврати енергийната рецесия в страната ни.  Да, би трябвало да мислим и в посока ВЕИ, но  не може да сложим това като  приоритет. За да излезем от рецесиите, в които се намираме ни е нужна непоклатимост в производството на евтина електрическа енергия, а това се подсигурява от АЕЦ и Топлоелектрическа централа.  Това съобщи лидерът на листата на „ Възраждане “ в Стара Загора Искра Михайлова.

Тема на редица държавни управления е либерализирания пазар на електрическа енергия. В момента бизнесът купува ток по този метод – на свободния пазар. 47-то Народно заседание на процедура отстрани това, само че за сметка на държавния финансов запас. В момента облагите на държавните енергийни сдружения са поръчител и се употребяват за обезщетенията към бизнеса, сподели още Михайлова.

-->

Тя акцентира, че битовите консуматори към момента са на контролирания пазар, само че в тактиките на предходното държавно управление е заложено идната година да минат на свободния пазар. Това ще увеличи сметките на семействата за електрическа енергия в пъти. Ще се озоват в позицията на бизнеса да молят за държавна поддръжка. Преминаването на битовите консуматори на свободния енергиен пазар беше прокламирано като нещо положително и от ГЕРБ, и от четворната коалиция, в чийто състав бяха и Продължаваме Промяната и Българска социалистическа партия, акцентира Михайлова.

Ако през днешния ден битовите консуматори бяха на свободния пазар една сметка за ток  щеше да бъде колкото или повече от една минимална работна заплата. Въпреки това редица партии и държавни управления не престават тази посока на ход. Правят го с ясното схващане, че ощетяват българските жители, само че това са организации, които са на ръчно ръководство от непознати посолства, безапелационна бе Искра Михайлова.

Тя съобщи още:

 „ Възраждане “ е единствената самостоятелна политическа организация. Ние сме единствените, които можем да се оправим с тази поредност от рецесии, която се сътвори  от българските държавни управления с помощта на защитаваните от тях непознати ползи, водещи до пагубни решения за нашия народ. Единственото, от което „ Възраждане “ се интересува е българският народен интерес.

Трябва да се оправим с рецесиите и тогава ясно ще забележим действителната обстановка. Имаше решения, които можеха да бъдат взети, с цел да не стигаме до този безпорядък, в който е страната ни.  Много бързо би трябвало да бъдат подхванати ограничения за застраховане на бизнеса с това, което имаме като запас.  Кризи има и у нас, и по света,  и няма да се оправим бързо с това – от една страна обстановката представяна като  пандемия, интернационалната конюнктура, в която ние вместо да останем неутрални и да си спасим икономическите ползи, заемаме позиция в спор сред два приятелски за нас народа.

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!

Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР