Оттук-нататък независима политическа власт в никакъв вариант не е възможна.

...
Оттук-нататък независима политическа власт в никакъв вариант не е възможна.
Коментари Харесай

Кутев: Партиите ще изпаднат в тежки зависимости от бизнеса

Оттук-нататък самостоятелна политическа власт в никакъв вид не е допустима. Партиите постоянно ще оживят по един или различен метод, само че те ще станат подвластни от огромния бизнес. Този коментар направи пред БНР зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Антон Кутев. Той бе безапелационен, че предлагането за 1 лев партийна дотация е тежък популизъм и единствената му цел е да задържи ГЕРБ на власт. Според него това би върнало политическата ни система 20 години обратно.
Подобна мярка ще върне двуполюсния модел назад, счита Кутев. Това би било безусловно тежък удар по политическата система в България, от който ще пострадат не толкоз огромните партии, само че дребните партии ще бъдат доста тежко ударени. Резултатът ще бъде, че един ден като се спрат дотациите, те ще стартират да изпадат в тежки зависимости от огромния бизнес. Резултатът не е добър за хората, безапелационен бе Кутев.
Той дефинира хода на Борисов като обезверен опит да задържи властта и да накаже съперниците си.
Българска социалистическа партия ще върне надвзетите пари от партийната дотация, съобщи социалистът и добави: " Има министър на финансите, който се е подписал под това да бъдат раздадени 16 млн. лева държавни пари непозволено. Това е въпрос с наказателна отговорност. Ние по тази причина искахме оставката на Горанов – желаеме да сложим въпроса върху отговорността на индивида в страната, който би трябвало да дава отговор за парите ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР