Оттеглянето на Андрей Гюров е едно държавническо мислене. Самата идея

...
Оттеглянето на Андрей Гюров е едно държавническо мислене. Самата идея
Коментари Харесай

Сабрутев: Гюров е доказан професионалист, оттеглянето му е държавническо решение

" Оттеглянето на Андрей Гюров е едно държавническо мислене. Самата концепция да се избере гуверньор на Българска народна банка с гласовете на опозицията - на ГЕРБ и Движение за права и свободи, е в прорез за нашите разбирания за нулева приемливост към корупцията. "

Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната " Венко Сабрутев.

Сабрутев отхвърли изказванието на Деница Сачева, че ръководещите са се провалили с избора. Подчерта, че Андрей Гюров е потвърден експерт и умел финансист с блестяща обществена известност.

Направихме доста опити да обединим обединението. Кандидатурата на Андрей Гюров може да сплоти ръководещата коалиция. В петък имах персонален диалог с Каримански. Помолих го да се забележим небрежно, да дискутираме. Обясних, че търсим решение за двете страни, с което обединението да излезе още по-силна, по-обединена, а двамата претенденти да получат даже повече от това, за което са кандидатствали

Уточни, че " Продължаваме промяната " са предложили на Любомир Каримански да стане представител на България в Световната банка.

" Моите думи бяха: Търсим win-win решение, съгласно мен най-правилният метод е обединението да излезе с нов претендент, който да сплоти вота на всички народни представители. Неговият отговор беше: Трябва да приказвам със Слави Трифонов и с Тошко Йорданов ", изясни Сабрутев.

Смята, че ще е държавническо от страна и на Има Такъв Народ да отдръпват кандидатурата си, като акцентира, че тя не подкрепена нито от Политическа партия, нито от съдружните сътрудници, нито от част от опозицията.

" За мен това е най-хубавият излаз от обстановката. Продължаваме да седим зад концепцията обединението да излезе още по-обединена ", съобщи депутатът.

Венко Сабрутев увери, че моряците на кораба " Царевна " са живи и здрави, не са в плен и се прави всичко допустимо да бъдат изтеглени в първия вероятен миг. Отрече като лъжа и изказванието, че на борда са бойци от батальона " Азов ", които стрелят.

Депутатът дефинира като неуместно изказванието на опозицията, че министър председателят е издал класифицирана информация във връзка с избавителната интервенция.

" Имаше заложен въпрос таман от тях - какво се прави за спасяването на нашите моряци. Кирил Петков сподели извънредно ясно - не специфична интервенция, а интервенция по евакуиране. Ако си представяте тюлени, които се движат по един час под водата и в един миг изскачат и взимат едни хора като по филмите, тук няма такова нещо. Търсим първата междина, когато няма да се стреля, когато ще е безвредно, с цел да изтеглим нашите моряци ", сподели Сабрутев.

По никакъв метод Планът за възобновяване и резистентност не е част от връзките България - Северна Македония, безапелационен бе Сабрутев.

" Отново става въпрос за офанзива от стана на опозицията, която очевидно се провали с Плана - той не се реализира по времето на ГЕРБ, не беше публично предаден на Европейска комисия, тъй като имаше отговор, който беше безусловно отрицателен ", съобщи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР