Оттегляме номинацията на Росен Желязков за председател на парламента, ако

...
Оттегляме номинацията на Росен Желязков за председател на парламента, ако
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС оттегли номинацията на Росен Желязков за председател на парламента

Оттегляме номинацията на Росен Желязков за ръководител на Народното събрание, в случай че това ще бъде мечът, който ще развърже този възел. Това сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ в коридорите на Народното събрание, откакто втори ден депутатите не могат да изберат ръководител на Народното събрание.

Това че отдръпваме кандидатурата на Росен Желязков мисля, че е безапелационен и явен знак, че ние също вършим крачка обратно , означи Атанасова.

Време е да покажем мъдрост, разсъдък и държавническо мислене, с цел да може българскяит парламент да проработи. В противоположен случай ще влезем в тежка конституционна рецесия, която касае освен законодателната активност на Народното събрание, а и всички проблеми, които стоят пред българските жители, би трябвало да получат съответни решения тук, съобщи още Атанасова.

Ние сме съгласни третата по бройка политическа партия да номинира претендент, или най-възрастният, най-опитният да оглави Народното събрание , стига да има метод Народното събрание да стартира своята законодателна активност, добави по-късно Атанасова.

Не считаме, че следва да се води диалог някъде отвън пленарната зала. За нас е несериозно да се търси политически консенсус и една от парламентарните групи да предлага някакви диалози, сподели още Атанасова.

От ГЕРБ-СДС оповестиха, че разчитат поканата на " Продължаваме Промяната " за диалози като: " вместо да се търсят решения за хляба, се оферират зрелища ". Това разяснява ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

И при новата процедура през днешния ден депутатите не съумяха да изберат ръководител на 48-ото Народно заседание. До балотаж стигнаха Йордан Цонев от Движение за права и свободи и Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, само че никой от двамата не получи повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.

В процедурата по желание номинираните за ръководител бяха четирима, откакто " Продължаваме Промяната " отдръпнаха кандидатурата на Никола Минчев. В надпреварата останаха претендентите на Движение за права и свободи, ГЕРБ-СДС, на " Българска социалистическа партия за България " - Кристиан Вигенин и на " Възраждане " - Петър Петров.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР