Оттеглям своето одобрение да бъда външен министър“, заяви зам.-председателят на

...
Оттеглям своето одобрение да бъда външен министър“, заяви зам.-председателят на
Коментари Харесай

Даниел Митов отказа да е външен министър

„ Оттеглям своето утвърждение да бъда външен министър “, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред публицисти в Народното събрание.

„ В тази обстановка не трябва да се трансформирам в „ ябълка на раздора “ и в каквато и да е била фигура, която да разделя и да пречи на институциите да си правят работата “, сподели още Митов.

Митов фактически се трансформира в „ ябълката на раздора “, откакто служебният министър председател Димитър Главчев изиска именнозам.-председателят на ГЕРБ да застане отпред на Министерството на външните работи (МВнР), малко, откакто за този пост бе предложил Стефан Димитров. Решението на Главчев пристигна и единствено няколко часа, откакто водача на ГЕРБ Бойко Борисов обществено изрази неодобрението си от Стефан Димитров отпред на Министерство на външните работи. Това лавинообразно докара до обвинявания за политическа обязаност на „ служебния кабинет “, а Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ даже желаеха избор на съмнение на служебното държавно управление.

Митов през днешния ден съобщи, че и преди е бил външен министър и изясни, че в тази обстановка страната би трябвало да има явен външнополитически курс, който да е проатлантически, про-НАТО, проевропейски. Въпреки това се отхвърля от поста.

Решението на Митов пристигна единствено двачаса, откакто служебният министър председател Димитър Главчев организира среща с президента Румен Радев във връзка настояването му за промяна на министрите в Министерство на външните работи и на земеделието.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР