Оттеглихме Закона за политическите партии, за да търсим по-широко съгласие

...
Оттеглихме Закона за политическите партии, за да търсим по-широко съгласие
Коментари Харесай

Валери Симеонов обясни защо бе оттеглен Законът за политическите партии

Оттеглихме Закона за политическите партии, с цел да търсим по-широко единодушие и консенсус в Народното събрание. Това съобщи водачът на НФСБ Валери Симеонов  Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 пред публицисти в Народното събрание.

,,Тези предлоежния по член 53 се внасят всяка първа сряда и всяка политическа партия на ротационен принцип има право да внесе. Ние "Обединени патриоти " внесохме нашето предложение, което е обвързвано със Закона за политическите партии, в който новият детайл е ограничение на правото за финансиране от юридически лица и компании на политическите партии'', добави той.

"Обединени патриоти " отдръпнаха точката си за промени в Закона за политическите партии

Валери Симеонов  Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 разясни още, че "Обединени патриоти " оферират още да се ограничи оптималният размер на дотацията до шест млн. лева На въпрос дали може да има оттегляне Симеонов съобщи, че е допустимо.

,,Сутринта имахме политически съвет с управлението на ГЕРБ, НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация. Обсъдихме въпроса и по тяхна молба и настояваме взехме решение да изтеглим този законопроект и да го внесем сега, в който получим едно по-широко единодушие и консенсус в Народното събрание. С други думи към този момент взехме решение да създадем съвещания с другите политически сили в Народното събрание, с цел да може да не се трансформира в говорилня толкоз значима тема'', съобщи още Симеонов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР