Оттам не информират дали номинираната за премиер на ротационния кабинет

...
Оттам не информират дали номинираната за премиер на ротационния кабинет
Коментари Харесай

Преговорите приключиха, Мария Габриел отива с папката при Радев в 16 часа

Оттам не осведомят дали номинираната за министър председател на ротационния кабинет ще връчи лист с министри, или досието ще бъде празна, само че по-рано импровизирано се заприказва, че начинанието е претърпяло неуспех и отиваме на избори.

Заедно с нея ще бъде и преговорният екип на партията - Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян.

Пред президента Габриел ще разгласи резултата от договарянията с ПП-ДБ и решението си за връчения й мандат за сформиране на държавно управление.

Днес се състоя последният кръг договаряния сред двете обединения, които се опитваха да сформират ново държавно управление въз основата на договераната преди девет месеца ротация и след подаването на оставката на Николай Денков на 6 март. 

Тринайсет дни по-късно изясненост за кабинет няма, а мненията откъм редиците на двете политически сили през днешния ден прозвучаха по-скоро песимистично и с подмятания, че не са се разбрали. 

Днес в 12 часа беше крайният период, до който трябваше да има договаряния, само че Габриел не се появи на " Дондуков " 2, а диалозите сред преговорните екипи продължиха в Народното събрание. Да бъдем реалисти, прозвуча сбито сутринта преди следващия кръг водачът на " Да, България " Христо Иванов на влизане в Народното събрание. От думите му стана ясно, че и след снощните договаряния до късно вечерта резултат не е бил реализиран, въпреки че след приемането на мандата Николай Денков разяснява, че ГЕРБ са се съгласили да подпишат общото съглашение.

Пак пред Народното събрание сутринта депутатът от ГЕРБ Делян Добрев призна, че не е оптимист и издаде една от главните спънки, които ще извърнат договарянията и ще ни пратят на предварителни парламентарни избори, а точно - нежеланието на ПП-ДБ да се разделят с Тодор Тагарев като боен министър, за което пък упорстват от дни от ГЕРБ-СДС.

От партията на Бойко Борисов изненадаха през вчерашния ден сътрудниците с министерски списъчен състав на кабинет, за който министър председателят в оставка Николай Денков разгласи, че е недопустим за ПП-ДБ.

Енергетиката и защитата, само че и регулаторите и правосъдната промяна бяха главните противоречиви моменти сред двете политически сили, а дали те са съумели въпреки всичко да ги преодолеят, следва да разберем още през днешния ден следобяд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР