Отстрани изглеждат така: прегърбени, с празен поглед и сякаш не

...
Отстрани изглеждат така: прегърбени, с празен поглед и сякаш не
Коментари Харесай

Bombe: Новата дрога, която превръща човека в зомби

 Отстрани наподобяват по този начин: прегърбени, с празен взор и като че ли не на себе си. Цяло знамение е, че въобще съумяват да се задържат на краката си. Снимани са на една улица в столицата на ДР Конго Киншаса, до момента в който няколко деца и един възрастен човек ги следят.

Напоследък обществените мрежи са цялостни с сходни видеа, показващи хора, които след дрогиране наподобяват като зомбирани. Така и ги назовават: зомбита. Всички те са консумирали една нова дрога на име Bombé.

В един заден двор в Киншаса трима млади мъже са заети с приготвянето на следващата доза. " Това тук е същински положително качество ", споделя един от тях пред кореспондент на организация Ройтерс. " По-хубаво е, в сравнение с когато си с жена ", прибавя младежът.

При тази дрога кафеникав прахуляк се смесва с други вещества, след което се смърка през носа - сходно на кокаина. " Предпочитаме Bombé пред другите дроги, тъй като тази напряко ни нокаутира ", споделя мъж на име Седрик. " Първо се успокояваш и те наляга отмалялост, а по-късно си като прикрепен. "

На локалния език " Bombé " значи " мощно, величествено ". А резултатът от приемането на дрогата може да се опише като коматозно положение. За да не не помнят да поемат някаква храна, наркозависимите примесват в дрогата вещества, които подтикват апетита. Основната съставна част обаче идва от автомобилните катализатори: сърцевината им, съдържаща метали и субстанции като платина, родий и цинков оксид, се настъргва на въпросния кафяв прахуляк.

Това е доста рисков коктейл, предизвестява Данди Йела Йолемба, представител на Световния съюз против опиатите в ДР Конго. " Ние към момента не познаваме добре тази нова дрога и не знаем какво може да аргументи тя на човешкото тяло. Едно обаче е пределно ясно: никой не трябва да употребява субстанции, които са предопределени за коли. "

Вече има известия за първи смъртни случаи, само че не и публична статистика. Президентът на Конго Феликс Чизекеди прикани за секване на продажбите на опиати, а полицията сподели арестувани дилъри на новата дрога.

Дотук обаче полицейските акции не са помогнали изключително. Bombé е дрогата на изцяло обезверените хора, които няма повече какво да губят. А такива има доста в Конго - изключително в столицата Киншаса. Хора, които живеят от ден за ден и нямат никаква вероятност. А новата дрога е евтина, защото съставките ѝ безусловно се търкалят на улицата.

" Постоянно идват клиенти с откраднати катализатори ", споделя автомонтьорът Тресоре Кадого от Киншаса. " На ден са сред пет и 10 индивида, на които би трябвало да им поръчваме нови катализатори в Европа ", добавя той. С други думи: от Европа всеки ден идват съставки за новата дрога.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР