Отстъпката, които направихме от първоначално представените обхват и тарифи, е

...
Отстъпката, които направихме от първоначално представените обхват и тарифи, е
Коментари Харесай

Аврамова: Направихме много сериозни отстъпки на превозвачите

Отстъпката, които направихме от в началото показаните обсег и цени, е много сериозна. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова в предаването " Още от деня " на Българска национална телевизия.

Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: Това, което ние направихме като отстъпки от в началото показаните обсег и цени, е много сериозна отстъпка. Направили сме отстъпка и в обсега от първичните 10 800 км - към този момент са 6050, автомагистрали и пътища първи и втори клас отчасти.
Тя разяснява и въпроса дали ще подаде оставка от заемания пост.
Петя Аврамова: Това дали аз би трябвало да си подам оставката и дали имам виновност в тази ситуация за образуването на таксите и обсега на цените и в тола може да го реши един човек и той се споделя Бойко Борисов, който е министър председател на България. Ако той реши, че аз с предлагането на таксите и обсега не съм се справила и че целият екип, който е работил по тези такси, не е предложил най-удачните, аз бих се съобразила с неговото мнение.
По въпроса тя сподели още, че може да носи отговорност.

Петя Аврамова: Аз съм човек, който знае по какъв начин се носи отговорност, тъй че за мен оставката е най-малкият проблем в създалата се обстановка. Но не мога да не отбележа странното за мен съвпадане, че всички в един миг желаят оставката на районния министър, без значение кой е той. Дори превозвачите първото искане, което оповестиха обществено, беше първо за оставката на районния министър и по-късно претенции към този момент за обсега и за цените.
По думите ѝ, вторачването в оставката на един министър надали би трансформирало по някакъв метод обстановката.
Петя Аврамова: За мен е по-важно да обединим старания и това вършим сега като страна, като министерство, да се оправим с рецесията в Перник по най-хубавия метод и да облекчим положението, в което се намират хората там.
Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР