Отслабването може да бъде трудно, особено когато сме заложили няколко

...
Отслабването може да бъде трудно, особено когато сме заложили няколко
Коментари Харесай

Как да промените навиците си и да постигнете желаната форма

Отслабването може да бъде мъчно, изключително когато сме заложили няколко навика, които ни пречат да реализираме задачата си. В тази публикация ще ви представим шест дейности, които може да ви пречат да отслабнете, както и препоръки за това по какъв начин да измененията навиците си и да постигнете мечтаната форма.

Ядете незадоволително здравословни храни

Една от основните аргументи за увеличение на тежестта ни е консумирането на храни, които не са здравословни. Храните, които са богати на захар и мазнини, могат да допринесат за натрупването на килограми. Заменете ги с по-здравословни храни, като плодове, зеленчуци, ядки и белтъчини.

Пропускате на закуска

Много хора мислят, че в случай че пропуснат закуската, ще понижат потреблението си на калории и ще отслабнат по-бързо. Това обаче не е правилно. Закуската е значима, тъй като ни дава сила и ни кара да се усещаме наситени. Опитайте се да консумирате здравословна закуска, като яйца, ягоди или мюсли.

Недостатъчно сън

Недостатъчният сън може да способства за увеличение на тежестта ни. Когато не си почиваме задоволително, тялото ни създава повече хормони на напрежението, което може да докара до увеличение на апетита и отмалялост. Опитайте се да спите най-малко 7-8 часа на нощ.

Прекалено доста стрес

Стресът може да ни кара да ядем повече, в сравнение с би трябвало, и да ни подтиква към нездравословни храни.

Яжте преди да гладувате

Когато сте доста гладен, имате наклонност да ядете доста и бързо, което може да докара до прекалено хранене. Затова е добре да ядете лека закуска или плод преди основните хранения, с цел да избегнете глада.

Избягвайте храни с " ниско мазнини "

Много храни с " ниско мазнини " съдържат добавена захар или други субстанции, които могат да усилят калориите и да ви дадат възприятие на апетит. Вместо това се концентрирайте върху храните с високо наличие на протеини и фибри.

Пийте повече вода

Понякога гладът може да бъде илюзия и да се усетите гладни, когато в действителност просто сте жадни. Затова е добре да пиете повече вода денем, с цел да избегнете това.

Опитайте се да ядете постепенно

Когато ядете бързо, постоянно се постанова да ядете повече, с цел да усетите задоволеност. Опитайте се да ядете по-бавно, с цел да можете да се нас

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР