Отслабналият до тропическа буря ураган Хосе отново набра сила и

...
Отслабналият до тропическа буря ураган Хосе отново набра сила и
Коментари Харесай

Ураганите Хосе и Норма заплашват САЩ и Мексико

Отслабналият до тропическа стихия вихър Хосе още веднъж набра мощ и се трансформира в вихър първа категория, заяви Националният център на Съединени американски щати за ураганите, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Придружаващите ветрове са с пориви до 120 км в час. По данни на метеоролозите Хосе се придвижва на северозапад със скорост от 16 км в час и се чака да доближи във вторник или сряда крайбрежието на Ню Джърси.

Хосе може да засегне и Ню Йорк.

Тропическата стихия Норма се трансформира в вихър над Тихия океан и се движи в посока към Лос Кабос в южния завършек на мексиканския полуостров Баха Калифорния, съобщи Асошиейтед прес.

Очаква се ураганът с ветрове до 120 км в час да връхлети късно в неделя или в понеделник, съобщи Ройтерс.

Националният център за ураганите на Съединени американски щати заяви, че талази, провокирани от Норма, ще стартират да заливат елементи от югозападно Мексико и Долна Калифорния по-късно през днешния ден и ще продължат до началото на идната седмица.

В резултат на урагана Макс един човек се води за липсващ и към 200 къщи са развалени от водата или ветровете в Сан Маркос в крайбрежния щат Гереро в Мексико, съобщи Асошиейтед прес.

Макс отслабна до необятна зона на ниско атмосферно налягане, само че негови остатъци към момента са способни да донесат поройни превалявания над Гереро и западния щат Оаксака.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР