Оценявам активността на прокуратурата да се бори с корупцията и

...
Оценявам активността на прокуратурата да се бори с корупцията и
Коментари Харесай

Прокуратурата да се порови в обществените поръчки, посъветва Радев


Оценявам интензивността на прокуратурата да се бори с корупцията и битовата престъпност, само че битовата престъпност не може да се бори единствено с репресивната мощ на страната. Трябва да бъде изкоренена бедността, а това значи битка с корупцията в изпълнителната власт – там, където са огромните публични поръчки. С тези думи президентът Румен Радев разяснява всекидневните акции на основния прокурор в разнообразни градове, които са оповестени за масирана битка с битовата престъпност.Той отхвърли коментар на днешното решение на Конституционния съд да допусне за разглеждането питането на основния прокурор Иван Гешев за имунитета на президента. Не разясняват решенията на Конституционен съд. Там са интелигентни хора, само че зависи какви са желанията на прокуратурата, добави Румен Радев.

Президентът разяснява и тематиката с ковид. Според него оправянето със болестта изисква обединяването на всички институции и на цялото общество. Най-голямата заплаха в тази обстановка е да се подадем на суматохата и напрежението. Самодисциплината и контролът е най-ефективното средство, сподели още президентът и прикани да не допуснем парализа на стопанската система.

Редно е и държавното управление да намерения за секторите, които ще понесат последици – спорт, превоз, туризъм, посъветва президентът. Да мислим за допустимо по-бързото излизане от рецесията и привеждане на страната в обикновено положение, прикани още президентът.

Румен Радев посети през днешния ден авиобаза Граф Игнатиево

Президентът изрази страдание, че положението на авиационната ни военна техника към момента е на нужното равнище, а летците нямат опция за задоволително полети.

Имаме политическа воля, влагат се средства, само че нямаме нужното равнище на редовност на авационната техника, сподели Радев. Президентът похвали управлението на авиобазата и целия персонален състав за професионализма и усилената работа, макар многото тежки условия на рисково малко хвърчене. Хората тук влагат в бъдещето, в бъдещето на бойните качества. Проблемите са дълбоки, изискват политически и организационни ограничения, сподели президентът. Той означи и стратегическото значение на авиобазата.

Според него съществува парадоксът, че макар политическата воля, макар че се влагат съществени средства в в този момент съществуващата техника, към момента има фрапантно дребен нальот, което рефлектира на сигурността на полетите и върху бойните качества.

Очаквам по-енергични ограничения от Министерство на защитата, от командването на Военновъздушните сили, съобщи още Радев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР