Оценката на натоварването на хотелите в Истанбул през първите полугодия

...
Оценката на натоварването на хотелите в Истанбул през първите полугодия
Коментари Харесай

Над 1 млрд. евро загуби за туризма само в Истанбул през последните години

Оценката на натоварването на хотелите в Истанбул през първите полугодия в интервала 2015-2017 година демонстрира загуби на туристическия бранш в размер на над 1 милиарда евро. Това разгласи ръководителят на Съюза на хотелиерите в южната ни съседка Тимур Байъндар, представен от организация „ Доган”.

Турция претърпя серия от тежки атентати, утежняване на връзките първо с Русия, а по-късно – и с членки на Европейски Съюз, опит за боен прелом и всеобщи арести. Въпреки подхванатите от Анкара ограничения за възобновяване на реномето на страната като привлекателна дестинация, към момента загубите не са обезщетени.

Според браншовика въпросът със сигурността е извънредно мощно сензитивен, когато става дума за Истанбул. В града бяха осъществени някои от най-сериозните терористични набези отвън намиращите се в съвсем непрекъснато военно състояние кюрдски територии. На Нова година в клуб край Босфора починаха десетки, откакто вътре съумя да влезе въоръжен терорист.

Има и проблеми отвън сигурността на туристите. „ Въпреки подобрението на обстановката със сигурността, главният проблем е вредата, нанесена от имиджа на бюджетна дестинация”, разяснява Байъндар.

Така през юни т.г. Турция е на последно място в Европа по доход от хотелска стая (31 евро), като наклонността е в страната да идват повече чужденци, само че те да оставят все по-малко пари. Спадът в Истанбул, да вземем за пример, е над 10% на годишна база.

Към момента туристите от Европа не престават да понижават – до 1,1 млн. през май, което е с към 20% по-малко от 2016 година Ръст се регистрира при руснаците, както и при турските жители, които живеят в чужбина, само че са избрали да почиват в родината си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР