"Оценката на "Мудис" за България показва, че на фона на

...
"Оценката на "Мудис" за България показва, че на фона на
Коментари Харесай

Асен Василев: Не се движим в правилна посока, харчат се пари на калпак

"Оценката на "Мудис " за България демонстрира, че на фона на останалите страни в света нашият дълг към Брутният вътрешен продукт е относително невисок, даже макар последните покачвания. Не бих споделил, че е величествен триумф, само че е позитивна стъпка “. Това сподели пред БНР Асен Василев, някогашен министър на стопанската система, енергетиката и туризма.

Според него оценката на рейтинговата организация демонстрира, че след дълго време с позитивна наклонност, т.е., със опазване на относително ниски равнища на дълг, и сега сме в рамките на авансово гласувания дълг от 10 милиарда лв., от който имаме да харчим още 3 милиарда лв.. „ Това като цяло е много по-добре, тъй като доста европейски страни фрапантно подвигнаха дълга си… Но нещата не се развиват в вярна посока, тъй като няма изясненост по какъв начин се харчат парите, които вземаме. В последния месец виждаме едно безсистемно харчене на пари на калпак , без да се влагат, т.е., не се чака възвръщаемост, а се раздават за еднократни разноски “, уточни той.

„ Ако продължим по този път, ще стигнем Гърция, където беше. Ще натрупаме едни задължения, които ще изхарчим по един неефикасен метод и без явен проект какво те ще ни донесат за промяна и за устойчиво финансово развиване “, добави Василев.

Асен Василев уточни, че за бизнеса е значимо да има предвидимост на икономическата и на данъчната среди .
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР