Отрупаните трапези и празничната обстановка ни предразполагат да ядем повече

...
Отрупаните трапези и празничната обстановка ни предразполагат да ядем повече
Коментари Харесай

Как да се справим с преяждането по празниците?

Отрупаните трапези и празничната конюнктура ни подготвят да ядем повече от нужното, макар препоръките на експертите. Много хора се водят от максимата, че един път е Коледа и прекаляват с яденето и пиенето. Преяждането носи освен дискомфорт, само че също по този начин може да бъде рисково.

Но в случай че това към този момент се е случило, диетолозите поучават да пропуснете идващото хранене. Основно плодове и салати, ще помогне да се справите с тежестта и да си върнете положителната форма.

Ако в някой от дните сте похапнали повече, направете на идващия ден разтоварване. Има няколко разновидността: да минете единствено на плодове, като приемате един тип плод на банкет през два часа, или единствено на сокове, като редувате зеленчукови и плодови през два часа.

Можете също по този начин през целия ден да бъдете на сокове и плодове, а за вечеря да похапнете салата и зеленчуци.

Пийте повече вода преди или най-малко два часа след хранене.

И, несъмнено, постарайте се да хапвате умерено, с цел да не се стига до преяждане през идващите празнични дни.

А в случай че към този момент са ви омръзнали киселото зеле и пържолите, направете си зеленчукова запеканка със спанак и сирене

Ето рецептата:

За 2 порции са ви нужни:

400 г спанак

1 глава лук

4 яйца

100 г бяло саламурено сирене

½ ч.л. джоджен

Задушете спанака, разбийте яйцата в купа, прибавете натрошеното сирене и още веднъж разбъркайте добре. Към задушения спанак прибавете сместа от яйца и сирене, както и джоджена. След като разбъркате добре, изсипете сместа в тава, авансово намазана леко с олио и печете в авансово загрята фурна на 180 градуса за към 25 минути.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР