Отровителят на бебешки пюрета, който хвърли в паника Германия и

...
Отровителят на бебешки пюрета, който хвърли в паника Германия и
Коментари Харесай

Изверг! Отровителят на бебешки пюрета се разбирал само с кучето и зайчетата си

Отровителят на бебешки пюрета, който хвърли в суматоха Германия и Европа, е признал закононарушението си, както и че е работил самичък, оповести представител на прокуратурата в град Кобленц.

Наложена му е мярка за неотклонение непрекъснат арест и към този момент е в килия, където ще изчака процеса против него. 53-годишният немец изнудваше за 10 милиона евро огромни търговски вериги – “Алди”, “Лидл”, “ДМ”, “Мюлер”, “Едека”, “Норма”, “Росман” и “Реве”.

Ако не получел сумата, се закани да наводни магазините им в Германия и Европа с отровени 20 типа храни. За да потвърди, че е решен да реализира пъкления си проект, той сложи бурканчета с отровена бебешка каша в супермаркет в град Фридрихсхафен, за което уведоми по имейл полицията. Отровените със съставката бяха открити и конфискувани. Престъпникът е бил арестуван в петък в градчето с 4800 поданици Офтердинген, община Тюбинген, федерална провинция Баден-Вюртемберг, оповестиха на конференция в събота представители на прокуратурата и полицията.

При обиск в дома му е била открита на половина цялостна 500-милилитрова бутилка с отровата етиленглюкол. Най-вероятно останалите 250 мл са били употребявани за отравянето на бебешките пюрета. Въпреки настойчиви журналистически въпроси по време на конференцията представителите на прокуратурата и полицията не показаха детайлности към самоличността на арестувания. Според неделното издание на в. “Билд” – “Билд ам Зонтаг”, нарушителят се споделя Йохен С. Той е живеел от две години в Офтердинген. Регистрирал е частна компания за образование на кучета. На интернет страницата си е рекламирал активността си:

“Не кучето е отговорно за неприятното си държание, грешките прави стопанинът му.” Йохен С. е бил арестуван в петък по време на разходка с кучето си Джина от породата ретривър, разкрива още “Билд ам Зонтаг”. Пред изданието съседите му го разказват като общителен човек, който постоянно поздравява, само че и като отшелник. “Той се разбираше само с кучето си и с двете зайчета Джин и Тоник”, споделя един от съседите на Йохен С. Негов съученик споделя за изданието: “Никой не обичаше Йохен, в учебно заведение го ненавиждахме.” Отровителят на детски храни може да получи доживотна присъда, в случай че бъде приет за отговорен в опит за ликвидиране и то на повече от едно лице. Между 5 и 15 години планува немският углавен закон за изнудване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР