Отрицателните температури и ледените дни и нощи през последните дни

...
Отрицателните температури и ледените дни и нощи през последните дни
Коментари Харесай

Мина Йовчева: Почти изчерпан е капацитетът на Кризисния център за бездомни в столицата

Отрицателните температури и ледените дни и нощи през последните дни се отразяват изключително неподходящо на хората без дом. В столицата за тази група хора се грижат от Центъра за краткотрайно настаняване. В обществената услуга нуждаещите се могат да получат топла храна и заслон в мразовитите нощи. Това сподели за Българска национална телевизия Мина Йовчева, шеф на Дирекция " Социални действия " в Столична община.

Почти привършен е потенциалът на Кризисния център за бездомни в столицата, от общо 100 места, над 90 към този момент са заети.

" В момента са настанени 91 лица, през нощта са постъпили още 2-ма, само че ние постоянно имаме опция за настаняване, до момента никой не е останал на открито. През последните два дни 5 бездомни лица са потърсили помощ. Различен е профилът на хората, които се настаняват, вижда се наклонност на по-млади хора, които търсят помощ, идват хора без осигуровки, в тежко здравословно положение. Спазват се всички ограничения, на всеки начинаещ се прави тест, имаме обществен служащ и психолог в центъра ", добави още Мина Йовчева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР