Отправено предложение за поставяне на нов монумент в парк Артилерийски“

...
Отправено предложение за поставяне на нов монумент в парк Артилерийски“
Коментари Харесай

Ще има ли монумент на „Инер Уийл“ в парк „Артилерийски“ в Стара Загора?

Отправено предложение за слагане на нов паметник в парк „ Артилерийски “ в Стара Загора провокира социална реакция. То планува да се постави монумент „ 100 години Интернейшънъл Инер Уийл “ и това ще бъде една от точките на съвещанието на локалния парламент на следващия ден. 

Идеята за монумента е на двата инер уийл клуба в Стара Загора . Единият носи името на града, а другият се оказва „ Берое “, съобщи „ БНР “. 

Идеята е композицията да бъде направена от камък . На нея би трябвало да е закрепено плоско изображение на организацията. 

Според общинския консултант Емил Христов сходен паметник няма да кореспондира с останалите в парка , тъй като той споделя за бойната популярност на града и на цялата страна. Затова по неговите думи би било необичайно до тези паметници да се сложи подобен на „ Инер Уийл “. 

Засега от двата клуба в Стара Загора се въздържат от коментар за претекстовете си да изберат точно парк „ Артилерийски “ за сходен паметник. 

Това предложение е било дискутирано и в непрекъснатата комисия по просвета , заяви нейният ръководител Недко Кузманов. Той изясни, че не е срещнало утвърждение и схващане от множеството от членовете. Затова те са дали своят вот с „ въздържал се “

Емил Христов от своя страна разгласи, че всичко може да бъде сложено, само че огромният въпрос е дали на сходен паметник му е мястото тъкмо в този парк. И той насочи друго предложение към основателите – да се направи монумент на милосърдната сестра, какъвто към момента няма в България и Стара Загора може да бъде първият град, където ще бъде изработен и изложен сходен паметник. 

Само за 24 часа: Хванаха и задържаха двама младежи с дрога в Стара Загора

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР