Отпадналост, екземи, остатъчна кашлица, а нерядко и отключване на редица

...
Отпадналост, екземи, остатъчна кашлица, а нерядко и отключване на редица
Коментари Харесай

Как да засилим имунитета си след грипа

Отпадналост, екземи, остатъчна кашлица, а нерядко и отключване на редица болести, най-често хипертония, са естествена последица след прекаран грип или друго остро вирусно заболяване през зимата. Причината е, че в този сезон организмът отслабва от доста по-слабата консумация на плодове и зеленчуци. А тези, които консумираме, нямат особена хранителна стойност, защото са отглеждани в изкуствена среда и наторявани с химикали.

Начин да подсилите организма е разнообразното и уравновесено хранене. Първото нещо, което би трябвало да знаете, е, че зимата не е сезон за строги диети. С тях можете да ударите още по-лошо имунитета след заболяване. Освен това, те ви вършат и по-лесно податливи на инфекциозни болести. Научни проучвания сочат, че даже единствено едно потребно вещество да липсва в задоволителна степен от организма, той става по-уязвим към всевъзможни заболявания.

Ако имате благоприятни условия, увеличете потреблението на свежи плодове и зеленчуци.  Антиооксидантите, изключително витамините А, С и Е, пазят организма от свободните радикали - евентуално нездравословни субстанции, които се намират в организма и могат да увредят здравите кафези.

Месото, като отличен източник на белтъчини, е нужен артикул във всекидневното зимно меню. То обаче би трябвало да се избира деликатно. Препоръчва се пилешко, заешко и телешко. Свинското е добре да бъде с повече лой, защото посредством нея в организма се разтварят мастноразтворимите витамини.
Поне един път седмично би трябвало да хапвате риба поради съществуването на фосфор в нея.

Консумацията на храни, богати на цинк, горещо се предлага. Той е във високи количества освен в месото, само че и в рибата и рибните артикули, кашкавала, зърнените храни, орехите и яйцата. С тези средства може да извършите резистентен организма си към инфекциозните болести. 

Медът и пчелните артикули (клей, пчелно млечице, восък) е с високи стойности на потребни за организма субстанции. Те съдържат доста витамини, ферменти, плодови киселини - ябълчна, винена, лимонена и млечна. Медът е богат на сяра, йод, калий, калций, желязо, магнезий, фосфор и натрий. От всички 24 нужни за здравето на индивида детайли той има 22. Същевременно, той е универсално средство за повишение тонуса и укрепва организма. Доказано е бактерицидното му деяние, стопира развиването на бактериите, има и противовирусният му резултат.

Източник: dete.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР