Отпада първоначалният вариант учениците от 3 и 4 клас на

...
Отпада първоначалният вариант учениците от 3 и 4 клас на
Коментари Харесай

Най-старото училище в Русе няма да отвори врати за първия учебен ден

Отпада първичният вид учениците от 3 и 4 клас на русенската гимназия „ Христо Ботев ", която няма да отвори порти за първия образователен ден поради ремонт, да се образоват в отдалеченото учебно заведение „ Братя Миладинови ". Това се случи по гледище на техните родители след срещата им с управлението на Община Русе.

Русе

Основният ремонт на гимназия „ Христо Ботев ", която не е обновявана от близо 40 години, би трябвало да завърши едвам през март 2019-та. Родителите настояват, че не са били осведомени, че децата им би трябвало да учат в постройките на други три учебни заведения. Недоволстват и от техния избор.

Според първичния вид, третите и четвъртите класове да вземем за пример трябвало да пътуват до другия завършек на града, където се намира учебно заведение „ Братя Миладинови ".
Венета Бончева: " Дори не знаем учениците дали ще бъдат признати целодневно, ще има ли задоволително занималня. Изключително неловко е напредването. Едно от предложенията, които сме създали, е да се провежда транспорт-минимум това. " Петър Трифонов: " По-приемливото е, в случай че се намерят места на нашите деца в по-близки учебни заведения. "
Кметът на Русе Пламен Стоилов увери родителите, че ще се съобразят с всяко тяхно искане.
Пламен Стоилов - кмет на Община Русе: " Задължително ще търсим вид за превоз. Тоест, децата си идват на учебно заведение, оттова се обезпечава превоз. Това наложително ще обхване по-малките възпитаници. Второто - къде ще бъдат разпределени по учебни заведения, ще се съобразим с тяхното искане това да бъдат учебни заведения, оптимално близки до " Христо Ботев ". проф. Христо Белоев - ръководител на Общинския съвет - Русе: " Разбира се, че до първия образователен ден би трябвало да бъдем подготвени с решенията. "
От общината споделиха, че ще се организира среща с родителите, с цел да им предложат нови разновидности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР