Отново завишаване на заразените с коронавирус в Гърция. За ден

...
Отново завишаване на заразените с коронавирус в Гърция. За ден
Коментари Харесай

Ново завишаване на случаите на Covid-19 в Гърция

Отново завишаване на инфектираните с ковид в Гърция. За ден случаите са 372. Четири области в Северна Гърция със строги ограничения. Очаква се държавното управление да вкара наложително носене на маски и навън в Атина.

От през днешния ден са въведени изключителни ограничения против разпространяването на ковид в четири гръцки области в северната част на страната. В област Килкис, която е наоколо с границата с България, е наложително носенето на маски на открито. Забраняват събирането на повече от 9 души. Фирмите стартират работа в разнообразни часове, с цел да се избегне скупчване на хора в градския превоз. Полиция предизвестява всички, които влизат в регионите, за риска от заразяване.

В завод за хранителни артикули в град Гяница инфектираните са към този момент 114 души.

По разпореждане на здравното министерство, лечебните заведения в областите Килкис, Пиерия, Пела и Иматия са в подготвеност да одобряват нараснал брой на инфектирани с ковид. Училищата там няма да стартират образователната година в понеделник.

Мерките са в действие от през днешния ден до 25-и септември, заяви заместник-министърът по гражданска отбрана Никос Хардалиас.

Област Атика, където се намира Атина, остава с висок брой инфектирани. Специалистите оферират на премиера да се вкара наложително носене на маски на открито в гръцката столица и региона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР