Отново сме свидетели на значителен скок на горивата, които зареждаме

...
Отново сме свидетели на значителен скок на горивата, които зареждаме
Коментари Харесай

Цени от над 3 лева за премиум горивата в някои бензиностанции

Отново сме очевидци на забележителен скок на горивата, които зареждаме всеки ден. Според уеб страницата приблизително за бензин А95 плащаме 2,49 лева, литър дизел е 2,57 лева, а цената на газта е 1,40 лева за литър.

Проверка на Money.bg демонстрира, че в някои вериги бензиностанции цената на премиум горивата към този момент надминава сумата от 3 лв. за литър. Цената на дизел премиум през днешния ден варира от 2,53 лв. за литър до 3,12 лв. за литър. За последния месец точно дизел премиум е поскъпнал с 0,10 лв. за литър или 3,56% и е с наклонност на повишаване.

През февруари 2021 година бензинът е бил 1,91 лв. за литър, както и дизелът, а пропан-бутанът - 97 стотинки. Погледнато в проценти точно нарастването на газта е най-вече - 31 %. Бензинът е скочил с 23 на 100, а дизелът с 26 %.
 Само за месец горивата у нас нарастнаха с близо 10 стотинки за литър. Докога ще продължи растежът?
Само за месец горивата у нас нарастнаха с близо 10 стотинки за литър. Докога ще продължи растежът?

В началото на януари междинната цена на литър бензин А 95 за страната ни е 2,41 лв., до момента в който в този момент е скочила на 2,49 лв. за литър

Справка на междинните цени на горивата в уеб страницата за няколко месеца обратно демонстрира, че повишаването стартира още в края на октомври. В началото на десетия месец от годината и бензина, и дизела са с цени под 2,30 лв. за литър, само че към края на месеца към този момент виждаме стойности от над 2,40 лв. за литър.

Въпреки упованието цените да продължат да вървят нагоре, съгласно специалистите опасността от 3 лв. за литър дизел или бензин, които не се водят премиум към този миг не се чака.

" Не считам, че ще се стигне до 3 лв. за литър, защото към момента имаме доста сериозен диапазон до тази точка. Това значи, че цената на петрола на интернационалните пазари би трябвало да отиде от порядъка на $130, което аз не мисля, че ще се случи ", разяснява пред Nova енергийният специалист Васил Начев.

Очакваният скок на цената е с към още 20 стотинки. Тоест, приблизително ще плащаме по 2,50-2,70 лв. за литър гориво.
 И Сърбия постави таван на цените на горивата
И Сърбия постави таван на цените на горивата

Мярката е против все по-ограничените приходи на хората
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР