Отново проблем с електронните винетки. Заради технически затруднения те не

...
Отново проблем с електронните винетки. Заради технически затруднения те не
Коментари Харесай

Отново технически проблем с електронните винетки

Отново проблем с електронните винетки. Заради механически усложнения те не могат да бъдат купени посредством Националния снабдител на услуги, с който АПИ има подписан контракт за разпространяване.

От Пътната организация допълват, че се работи оптимално бързо отстраняването на казуса.

В момента електронните винетки могат да се купят единствено посредством bgtoll.bg, мобилното приложение, терминалите и на касите на регионалните пътни ръководства на АПИ.

Припомняме, казусът с електронните винетки стартира още в първия ден на новата година, когато по пътищата бяха ситуирани първите коли на тол полицията. Масово водачите срещаха проблеми с терминалите за самообслужване.

Срина се и уеб сайтът bgtoll.bg. Терминали на някои от пропусквателните пунктове бяха сложени, само че не започнаха работа незабавно.

Заради хаоса с електронните винетки двама ръководители в АПИ и един от съветниците на районния министър бяха освободени от постовете си. Шефът на пътната организация инж. Светослав Глосов също се елементарни с поста си, откакто министър председателят Борисов изиска оставката му. Областният шеф на Ловеч Георги Терзийски зае поста му.

България е шестата страна в Европейски Съюз, в която определената компания осъществя национална система за таксуване.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР