Отново обръщам внимание, че процесът на преброяване на бюлетините и

...
Отново обръщам внимание, че процесът на преброяване на бюлетините и
Коментари Харесай

Росица Матева от ЦИК: Общият брой на секциите е 12 871 в и извън страната

" Отново обръщам внимание, че процесът на броене на бюлетините и на определяне на резултата би трябвало да бъде забележим посредством устройствата за видеонаблюдение от отдалеченост.

 

Самите бюлетини би трябвало да се демонстрират към членовете на СИК, несъмнено това би трябвало да е очевидно на устройството, с цел да могат членовете на СИК да преценяват това, което членът на СИК, на който е предоставена тази активност, афишира като маркиран глас върху хартиената бюлетина или като отпечатан глас върху машинната бюлетина, че фактически е по този начин.

 

Ако има спор, единствено и само членовете на СИК взимат решения какъв глас носи хартиената бюлетина - автентичен или нереален. Съгласно методическите инструкции на ЦИК, машинна бюлетина носи постоянно единствено автентичен глас ", прецизираха от ЦИК.

 

Към момента общият брой на секциите е 12 871 секции в и отвън страната. 302 от тях са преносими, заяви Матева. " 216 ще има в болнични заведения. В местата за задържане са формирани 19 секции все още. Регистрираните претенденти за народни представители са 4566.

 

Регистрирани са 207 наблюдаващи от чужбина и 847 от България. 1011 са анкетьорите към другите социологически организации, заключи още тя.

 

ЦИК е в непрестанен контак с министър Демерджиев, сподели още тя и добави, че от Министерство на вътрешните работи са подхванали всички дейности за защита на изборния ден. Ще се срещнем с него още веднъж на следващия ден в 11 часа.

 

На телефон 112 също може да се подават сигнали за нарушавания, безапелационна е Матева и добави, че на следващия ден ще има спомагателни инструкции за това по какъв начин би трябвало да се реагира, в случай че има сигнал за бомба в някое учебно заведение.

 

В съботния ден би трябвало да се направи пробно включване на устройствата в системата и в случай че те не работят, то би трябвало да бъдат сменени единствено в събота, в случай че в неделя не работят - то те няма да бъдат заменяни, изясни Матева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР