Отново напрежение на къмпинг Каваци. Собственици алармират, че на терените

...
Отново напрежение на къмпинг Каваци. Собственици алармират, че на терените
Коментари Харесай

Пак напрежение и полиция на къмпинг Каваци

Отново напрежение на къмпинг Каваци. Собственици сигнализират, че на терените им се правят противозаконни строителни действия, за които не са били известени. Към днешна дата, показаха те, на място са положени кабели, построен е и краткотраен трафопост, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района. Никой в региона обаче не е наясно какво тъкмо следва да се построява. Според притежателите, липсвал и Подробен устройствен план, който да дава опция за строителство.

За казуса е алармирана и полицията, която през днешния ден извърши инспекция на място. Малко след униформените дойде и юристът на някогашните притежатели на къмпинга – семейство Баневи, - Мирослав Стойков, който твърди, че компанията " Хелио турс " към този момент е спечерила всички правосъдни борби и е законния притежател на къмпинга.

По думите му от това лято, клиентите му имали желание да развиват къмпинг „ Каваци “ като влязат във притежание.

Според актуалните стопани обаче, извоюваните каузи са единствено против техния хазяин, а не против тях. Адвокат Стойков разгласи още, че досегашните наематели показват очевидно безчинство и не престават да правят противозаконни действия на територията. Той към този момент е алармирал община Созопол.

От своя страна кметът Тихомир Янакиев разяснява, че не е осведомен в детайли с проблема, само че въпреки всичко ще назначи инспекция за осъществяване на противозаконни действия. Спорът в къмпинга ще бъде прегледан и от РДНСК, писмо е изпратени и от регионалния шеф.

Още през 2020 година бургаският съд разпореди къмпингът да бъде върнат на семейство Баневи, откакто четири години по-рано семейството загуби правото да го стопанисва обекта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР