Отново километрични опашки на ГКПП Кулата. И този уикенд желаещите

...
Отново километрични опашки на ГКПП Кулата. И този уикенд желаещите
Коментари Харесай

Километричните опашки на Кулата отказват все повече хора от кратките почивки в Гърция

Отново километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ". И този уикенд искащите да почиват на гръцкото море трябваше да чакат с часове, с цел да преминат границата. Именно това отхвърля доста български и задгранични туристи от къси почивки в Гърция.

Клаудио Габър пътува от Румъния със фамилията си на море в южната ни съседка. Разказа, че в случай че е знаел какъв брой време ще чака на границата, би се отказал да почива в Гърция.

" Обсъдихме го и по пътя и не бихме пристигнали още веднъж, тъй като сме семейство с деца сме и въобще не ни е прелестно да губим по 4-5 часа на границата, за нищо, без причина ", сподели той.

Туроператорите у нас регистрират, че все по-дългото очакване на границата води до отлив на клиенти, най-много за еднодневните екскурзии до гръцкото море. При липса на опашки, туристите потеглят от Благоевград в 6 часа сутринта, а в 9 към този момент могат да се къпят на плажа.

" При последното прекосяване бяха стигнали в 12 часа. Това стоене на границата първо изнервя туристите, второ идваме доста късно на плажа и напълно обикновено е, да не се извърши програмата, по която са тръгнали тези хора и най-неприятното в цялата тази обстановка че от това губят и нашите домакини - гърците в тази ситуация и ние като туроператори и превозвачи ".

В Гърция притежатели на туристически рейсове регистрират спад с 30 % при пътуванията отвън страната, поради нежеланието на туристите да прекарват единия от почивните си дни в очакване на границата. Затова туроператорите приканват за незабавни ограничения, които да облекчат прекосяването.

Репортер: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР