Отново имаме 78 депутати за кворум. Не можем да проведем

...
Отново имаме 78 депутати за кворум. Не можем да проведем
Коментари Харесай

Извънредното заседание на парламента пропадна


Отново имаме 78 депутати за кворум. Не можем да проведем съвещание, заяви ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева след втория опит за регистрация на депутатите в зала, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В залата бяха само депутатите от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и двама от ГЕРБ. От Вътрешна македонска революционна организация изпратиха известие, че няма да влязат в зала.

При пожеланието за “приятен ден ” от страна на Караянчева и обръщението ѝ към водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че не са могли да обезпечат нужния кворум, последваха крясъци “оставка ” в зала.

В същото време пред Народното събрание протестиращи скандират оставка и замерят постройката с яйца и домати.

Българска социалистическа партия настояваше на свиканото по тяхна самодейност съвещание да бъде изслушан министър председателят Бойко Борисов. Също по този начин да бъде изслушан и министърът на вътрешните работи Христо Терзийски за експанзията против публицисти, протестиращи и участници в Националната конференция на ГЕРБ. В дневния ред беше и приемане на решение от Народното събрание, с което министър-председателят да бъде длъжен да внесе в Народното събрание актуализация на бюджета във връзка със социално-икономическите ограничения за превъзмогване на последствията от рецесията с COVID-19. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР