Отново голямо напрежение в парламента и искане за оставки!Депутатите обсъждат

...
Отново голямо напрежение в парламента и искане за оставки!Депутатите обсъждат
Коментари Харесай

Огън в парламента! Искат се оставки

Отново огромно напрежение в Народното събрание и искане за оставки!

Депутатите разискват плана за решение на Народно събрание за даване на спомагателна военна помощ за Украйна. В него е планувано изпращане на неизправни зенитни ракети С-300 и муниции за автоматизирано стрелково оръжие от складовете на Министерство на вътрешните работи. 
-->
След поредност от почивки и 2 часа след началото на пленарния ден започнаха дебатите всъщност. Предложението за новия пакет помощта за Украйна е от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Против него се оповестиха от „ Възраждане ”, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия.

В залата бяха извикани началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-командирът на Военновъздушни сили бригаден военачалник Петьо Мирчев. Военният министър Тодор Тагарев не пристигна на съвещанието, само че дойде на вчерашното съвещание на отрасловата комисия.

По искане на депутата от " Възраждане " Петър Петров съвещанието на Народното събрание беше закрито, с цел да могат народните представители да получат информация за положението на Българската войска и точното въоръжение, което ще предоставим на Украйна. 

По време на откритата част от съвещанието от опозицията нападнаха решението и желаеха оставката на министъра на защитата Тодор Тагарев.

„ Да поканите министъра  на защитата, защото това касае министерството, което той ще съсипе ”, съобщи Цончо Ганев от „ Възраждане ”. 

„ Той не е длъжен да участва, единствено по избор е ”, съобщи Росен Желязков, ръководител на Народно събрание.  

„ Не знам за какво с такава лекост казахте – „ по негово предпочитание и т.н ”. Надявам се да не е отишъл на отмора, той обича по този начин да прави, когато се вземат решения за българската войска ”, сподели Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. 

Костадин Костадинов от " Възраждане " съобщи, че даването на въоръжението слага под въпрос боеспособността на българската войска.

" България не си подарява най-модерните ракетни комплекси С-300, а подарява ракети, които са дефектни, за които самият производител споделя, че не могат да ни свършат работа и той - самият производител, не може да ги ремонтира ", сподели на собствен ред Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР