Отново агресия в училище. Този път в Гимназията по архитектура,

...
Отново агресия в училище. Този път в Гимназията по архитектура,
Коментари Харесай

Нова агресия в училище

Отново експанзия в учебно заведение. Този път в Гимназията по архитектура, строителство и геодезия в Пловдив. По време на междучасие е потърпевш възпитаник. Инцидентът е сниман с телефон и качен в обществената мрежа.
 
Видеото демонстрира по какъв начин двама възпитаници провокират собствен съученик да скочи високо и  когато момчето е във въздуха, единият от тях удря двата му крайници и момчето пада по тил и си чупи ръката.
 
Майката на потърпевшото момче Надежда Паскалева споделя пред Българска национална телевизия: " Синът ми се обади в петък в 11,00 часа и сподели: " Мамо, ела бързо в учебното заведение. Стана случай с мен ". И не ми изясни повече. Аз пристигнах допустимо най-бързо и като пристигнах, госпожа Спасова и класната бяха доста загрижени и ми обясниха какво е станало. Изпратиха ме към хирургията, с цел да му създадат рентген. Оттам нататък се разбра, че ръката му е счупена, че би трябвало интервенция да му се слагат импланти. Той е знаел, че го карат да скача и е желал да покаже, че може да скочи високо, само че не е знаел, че го снимат и че ще му ритнат краката ".
 
" В първия миг неговите съученици са почнали да се смеят, само че по-късно са видели, че е нещо по-сериозно, че ръката му е в неестествена позиция и са се уплашили ", добави тя.
 
Полиция е разпитвала през вчерашния ден другите две момчета от клипа.
 
Директорът на Гимназията по архитектура, строителство и геодезия Марияна Спасова разяснява случая по този начин: " Двете момчета споделили, че са видели сходен клип в обществените мрежи и са решили, че могат да го приложат на процедура в учебно заведение. Не са си дали сметка, че това е безумна смешка и може да докара до този случай. Провинение има, значи би трябвало да има и наказания ", безапелационна беше директорката. Тя заяви, че се е провело съвещание на координационния съвет в учебното заведение.
 
Процедурата по закона изисква време, в което от управлението на образователното заведение да уведомят " Закрила на детето ", написа канал 3. Проверка по случая има, а документите ще бъдат импортирани в прокуратурата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР