Относно разходите за новия оперативен модел за гранична търговия (BTOM),

...
Относно разходите за новия оперативен модел за гранична търговия (BTOM),
Коментари Харесай

Новият граничен контрол след Брекзит ще струва на бизнеса 330 милиона британски лири годишно

Относно разноските за новия действен модел за гранична търговия (BTOM), който ще бъде въведен последователно от януари 2024 година, баронеса Невил-Ролф написа: „ Той ще зависи значително от това по какъв начин предприятията приспособяват своите бизнес модели и веригите за доставки, с цел да интегрират новите режими на надзор. Ние оценяваме тези нови разноски на модела на общо £330 милиона годишно [на година] за целия импорт в Европейски Съюз. “

Политика онлайн: Лиз Тръс канализира Доналд Тръмп, до момента в който се обръща към натовареното събитие

Идва преди речта на министъра на бизнеса и търговията Кеми Баденок на конференцията на Консервативната партия в понеделник, който ще съобщи, че съперниците на Брекзит са " безмилостно желаеме да унищожим страната ни " и настояваме, че макар че има провокации, подбудени от Брекзит, " ние работим, с цел да ги поправяме ".

От януари европейските компании, изнасящи растителни и скотски артикули за Обединеното кралство, ще имат за подаване на спомагателна документи, известна като здравни документи, с физически инспекции, струващи до £43, които влизат в действие от април.

Проверките - които бяха отлагани неведнъж след влизането в действие на договорката за Brexit през януари 2021 година - бяха трябваше да стартира този месец, само че бяха отсрочени през август на фона на предизвестия, че тактиката рискува в допълнение да увеличи цените на храните.

Кралят стои над политиката, само че речта му до френския Сенат беше лист с политически цели

Правителството призна, че новата система ще усили инфлацията, само че сподели, че това ще бъде „ минимално “ при по-малко от 0,2% за три години.

< p> В писмото си баронеса Невил-Ролф сподели, че инспекциите са нужни, защото откогато Обединеното кралство напусна Европейски Съюз, „ не сме имали цялостни инспекции за биосигурност “, което значи, че е станало „ по-трудно да се намесим в битката със заканите за животни, растения и човешкото здраве ".

Тя уточни разпространяването на вредители и заболявания в цяла Европа - като африканска чума по свинете - като добави, че би било „ рисково да се подценяват големите разноски както за живота, по този начин и за поминъка, породени от експлоадирането на тези заболявания биха могли да причинят на Обединеното кралство ".

Министърът от кабинета сподели, че " към половината " от цифрата от £330 милиона се прави оценка на здравно узаконяване, само че това е " икономисване " на £520 милиона спрямо предходен модел, който щеше да бъде показан през 2022 година

Въпреки това госпожа Creasy допусна, че това е неискрено, защото в случай че Обединеното кралство не беше напуснало Европейски Съюз, нямаше да има никакви спомагателни разноски. Изображение: Стела Крийзи ръководи Лейбъристкото придвижване за Европа

Тя сподели: „ Правителството счита, че може да се измъкне с представянето на бюрокрацията на стойност £330 милиона като добра вест, тъй като можеше да бъде по-висока – забравяйки, че всичко е ненужно разноски, които компаниите не могат да си разрешат, когато към този момент са имали голямо нарастване на бюрокрацията с помощта на Брекзит.

„ Британски компании, които се борят с гранична документи за импорт на храни, няма да имат огромен избор пред тези такси, което значи, че е евентуално английските консуматори ще би трябвало да вземе сметката. Министрите би трябвало незабавно да премислят в името на всички тези, които към този момент страдат от рецесията с разноските за живот. "

Органите от промишлеността неведнъж предупреждаваха, че новият модел на държавното управление евентуално ще увеличи цените, защото компаниите няма да могат да го преглътнат обвързваните с това разноски.

Но въпреки това Националният съюз на фермерите (NFU) сподели, че неналичието на надзор ги слага в неизгодно комерсиално състояние, защото английският експорт за Европейски Съюз е бил обект на инспекции за здраве и сигурност от три години, „ до момента в който Европейски Съюз се радваше на нескончаем елементарен достъп до пазара на Обединеното кралство. “

Прочетете още:
Брекзит: „ Не желаеме да се отклоняваме “ от Европейски Съюз, споделя Стармър
Проучване демонстрира, че 9% от британците считат напускането на Европейски Съюз за триумф

Проверките на вноса в Европейски Съюз са законово наложителни според изискванията на комерсиалното съглашение за Брекзит с Европейски Съюз.

BTOM, който ще бъде световен режим, има за цел да употребява повече технологии и цифровизация за понижаване на бюрокрацията, в сравнение с при първичния модел на импорт, създаден след Брекзит.

Уилям Бейн, началник на комерсиалната политика в Британската комерсиална камара, сподели: „ Ако граничните проекти доведат до бърз и ефикасен надзор, допускащ на Обединеното кралство да се възползва от новите цифрови търговски съглашения, тогава спомагателните разноски ще бъдат малко по-лесни за преглъщане. “

Той обаче добави: „ Идвам по средата на рецесията с разноските за живот и при към момента висока инфлация, ние настояваме държавното управление да обмисли способи за намаляване на този голям разход ", което допуска, че таксите за инспекции биха били „ положително начало ".

The инспекциите са една от 20-те нови огромни промени в политиката от в този момент до края на 2024 година, които ще обиден английските компании, които търгуват на интернационално равнище, съгласно Института за експорт и интернационална търговия.

Марко Форджионе, шеф на организацията, сподели цифровизацията на търговията в Обединеното кралство има капацитета да добави £25 милиарда към Брутният вътрешен продукт на страната, само че бизнесът се нуждае от сигурност и поддръжка.

„ Правителството не може да отсрочва или забавя повече. Те дефинираха график. Те би трябвало да се придържат към това “, сподели той пред Sky News.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР