Относно АЕЦ Белене“ - какви ли не теории чух. Става

...
Относно АЕЦ Белене“ - какви ли не теории чух. Става
Коментари Харесай

Борисов: Ако не вземем мерки, АЕЦ "Белене" отива за скрап

" Относно АЕЦ „ Белене “ - какви ли не теории чух. Става въпрос за следното – сега имаме стока и площадка, в която българския поданик е вложил над 3,5 милиарда лева Ако не вземем някакви ограничения за тази стока, тя не е домати и краставици, а нуклеарни ректори, от милиарди ще стане милиони и ще отиде за скрап ". Това сподели при започване на държавното съвещание министър-председателят Бойко Борисов, представен от БГНЕС.

" Не сме толкоз богати, че да можем да си го позволим. Продажбата става с позволение на производителя. Ако ще ги пращаме в музей, значи би трябвало да създадем специфичен музей, където да ги закараме. Това ще е най-скъпия музей за над 3,5 милиарда лева Хипотезата, че реакторите са доста скъпи, се оказа погрешна. И съветският производител ни ги докара и ни ги стовари в двора. Осъди ни в Париж да ги платим с лихвите. Лихвите ги опростиха ", добави Борисов.

Премиерът съобщи, че не може да разбере митинг против него, че ще има среща в Русия в случай, че президентът е там.

" Не можах да схвана, президентът е в Москва, а митингът е против мен. Не се вкарвайте в тези разговори, обиди, намеци и крайности дали Съвета в София има триумф. Безспорно има триумф – целия свят го призна. Това, че президентът е в Москва, отново е добре. Не инцидентно Хашим Тачи и Вучич си стиснаха ръцете. Гърция и Македония даваха конференции в страната ", сподели Борисов. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР