Отношенията в една връзка могат да бъдат много разнопосочни. Да

...
Отношенията в една връзка могат да бъдат много разнопосочни. Да
Коментари Харесай

Болезнена ревност – как да разберете дали партньорът ви я изпитва

Отношенията в една връзка могат да бъдат доста разнопосочни. Да бъдете в двете крайности, до момента в който сте с мъжа до вас, може да ви се случва постоянно. Никога обаче не е хубаво ревността да заеме трайно място в връзките сред вас. Това е проблем, който в случай че не бъде решен в точния миг, може да сложи на карта цялата ви връзка и даже да я унищожи. Ако приятелят ви е прекомерно ревностен, без да има съответен мотив за това, би трябвало наложително да поговорите за протичащото се, тъй като в даден миг нещата може да ескалират. Ето по какъв начин да разберете дали индивидът до вас е мъчително ревностен:

Той непрестанно ви ревизира.

Ако вашият сътрудник непрекъснато ви написа или ви се обажда, даже по време на работа, това е знак, който не би трябвало да подминавате. Освен от угриженост, той ви търси, тъй като желае да е сигурен, че знае всичко, което вършиме, с цел да се увери, че не можете да му изневерите. Или може би подозира, че сте се срещнали с някой различен, и е малко параноичен за това. Тук не става въпрос да се криете от него, само че всеки има потребност от пространство и малко време за себе си и няма да му е прелестно, в случай че непрекъснато е наблюдаван, даже и от най-близкия си човек.

Излизането ви с другари постоянно се трансформира в проблем.

Ще знаете, че имате ревностен сътрудник, в случай че той не обича да се прекарвате време с приятелите си, изключително без него. Вероятно в мозъка му се прокрадват какви ли не мисли, като опцията да употребявате приятелите си единствено като опрощение пред него, а в това време да се срещате с някой различен. Освен това, в случай че имате близки другари от мъжки пол, той може да желае да спрете да ги виждате. Вероятно се усеща нерешителен, мислейки, че някой от тях ще е по-привлекателен и занимателен от него и ще притегли вниманието ви. Освен това сътрудникът ви може да е толкоз влюбен във вас, че да не мисли, че други мъже имат право да ви харесват, без значение, че въобще не сте му дали мотив да се съмнява в възприятията ви.

Той желае да има достъп до вашите профили в обществените медии.

Ако приятелят ви изисква вашите пароли за сметките на вашия телефон, компютър и обществени медии, той явно ревнува. Вероятно той мисли, че зад тила му флиртувате с някой различен и по тази причина желае да бъде осведомен за връзките ви. За доста двойки е признато да се обменят паролите, когато знаят, че няма какво да крият. Това, което обаче не е здравословно, е когато човек го изисква, даже без другия да е склонен. Този тип съглашение би трябвало да бъде контрактувано и от двойката, и не би трябвало да е от отровен вид. Дори и да няма какво да криете, не е редно някой да се пробва да навлиза толкоз в персоналното ви пространство, в случай че не сте му разрешили.

Не ви дава да излизате без него.

Говорейки за токсичността, какво може да бъде по-лошо от това да сте пандизчия на половинката си? Един от признаците, че той ревнува е, когато към този момент не ви има вяра, когато излизате сами. Той би изискал да ви кара всеки ден до офиса и след това да ви прибира, с цел да не рискува, че може да отидете да се срещнете с някой различен след работа. Нещо повече – той ще откри метод да разбере, когато излизате за малко извършване на покупки или се срещате с другар. Ако половинката ви се държи по този метод, по-добре е да му се противопоставите в точния момент, тъй като в даден миг нещата мога да излязат отвън надзор. Попитайте го какво го кара да се тормози толкоз, че не може да ви се довери, когато сте сама на открито. Все отново доверието е в основата на една връзка, а държанието му в тази ситуация граничи с отнемане, което не е здравословно за нито един от двамата.

Получаването на похвали от други мъже ви слага в сложна обстановка.

Да бъдете похвалени от други хора безспорно укрепва самочувствието.  Ако обаче това по-късно би ви основало проблеми, даже и да става въпрос просто за работата ви, бихте ли желали въпреки всичко да получавате похвали? Може да е проблем, в случай че имате мъж, който не ви има вяра и счита, че всеки различен човек, който ви хвали, е опасност за връзката ви. Ще знаете, че вашият човек ревнува, когато откакто ви чуе, че сте похвалени от някого, той ненадейно мълчи или още по-лошо – подвига ви скандал и желае детайлности за индивида, който ви е направил комплимент. Той прави всичко, с цел да се увери, че не става въпрос за някого, с който можете да имате връзка.

Проверява приятелите ви в обществените мрежи.

Друг знак, че гаджето ви ревнува от някого, е в случай че внезапно стане недоверчив към приятелите ви. Може би е видял какъв брой сте усмихнати с тях и желае да разбере повече за тези хора и дали и те са обвързани, което би го направило малко по-спокоен за вашата връзка.  Друга прекаленост е да стартира да ви държи сметка за това кой е коментирал или харесал фотосите ви и от кое място го познавате.

Ако забележите някой от тези признаци, поговорете намерено с колегата си. Опитайте се да го уверите в възприятията си и да го успокоите, че няма защо да се тормози. Ако обаче държанието му продължава да е такова, може би би трябвало да се замислите дали да останете с този човек. Няма по какъв начин да живеете обикновено, до момента в който някой непрекъснато се пробва да ви управлява и да ви държи сметка. Болезнената ревнивост е огромен проблем в доста връзки и би трябвало да внимавате, тъй като в даден миг тя може да отключи експанзия от страна на колегата ви.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР