Отношенията със САЩ и Япония, санкции и равноправие - това

...
Отношенията със САЩ и Япония, санкции и равноправие - това
Коментари Харесай

Сергей Лавров коментира Брекзит по време на годишната си пресконференция

Отношенията със Съединени американски щати и Япония, наказания и пълноправие - това бяха част от акцентите в годишната конференция министъра на външните работи на Русия - Сергей Лавров.

 © Българска телеграфна агенция
По традиция самобитният му доклад протече при голям интерес. Въпросите бяха от целия набор настоящи интернационалните тематики. Лавров акцентира, че Москва желае възобновяване на връзките си със Съединени американски щати и Европейски Съюз, само че постоянно ще се опълчва на експанзията. Той изрази вяра, че Вашингтон ще подходи отговорно към договорите за надзор върху въоръжаването. Да работим дружно, само че на правилото на равноправието и взаимното ценене на ползите, добави Лавров. Ето и коментара му за Брекзит:
Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия: Постоянно някой приказва и написа, че Русия предостатъчно потрива ръце и злорадства - нищо сходно. Винаги сме казвали, доста преди концепцията за Брекзит да придобие някакви контури, че в наш интерес е да има обединен, мощен, и най-важното - самостоятелен Евросъюз. Ще забележим какво ще се случи. Разбира се, подготвени сме да си сътрудничим и с Европейския съюз, и с Англия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР