Отношенията между президента на САЩ Джо Байдън и министър-председателя на

...
Отношенията между президента на САЩ Джо Байдън и министър-председателя на
Коментари Харесай

Байдън и Нетаняху са на курс към сблъсък след приемането на резолюция на ООН за прекратяване на огъня в Газа

Отношенията сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху доближиха ново дъно, откакто Съединени американски щати разрешиха приемането на резолюция на ООН за преустановяване на огъня в Газа, съобщи Ройтерс.

В отговор Нетаняху ненадейно анулира визитата във Вашингтон тази седмица на високопоставена делегация, която трябваше да разиска готвената израелска атака в южния град Рафах в Газа. Съединени американски щати не постановиха несъгласие на предлагането на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваващо за неотложно преустановяване на огъня сред Израел и „ Хамас “ и освобождението на всички арестувани заложници от палестинските бойци.

Отмяната на тази среща слага съществена нова спънка пред напъните на Съединени американски щати, ориентирани към облекчение на от филантропична злополука в Газа, в това число разубеждаването на Нетаняху от сухопътна инвазия в Рафах - последното относително безвредно леговище за палестинските цивилни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР