Отношението на Израел към задържаните в Газа е тревожно. Службата

...
Отношението на Израел към задържаните в Газа е тревожно. Службата
Коментари Харесай

Съблечени, бити или изчезнали: Отношението на Израел към задържаните в Газа е тревожно

Отношението на Израел към арестуваните в Газа е обезпокоително. Службата на Организация на обединените нации сподели, че задържането и отношението на Израел към арестуваните може да се равнява на изтезание. Изчислено е, че хиляди са били държани в „ ужасяващи “ условия. Някои бяха пуснати единствено с памперси.

Палестинските арестувани от Газа са били събличани, бити, разпитвани и държани в изолираност през последните три месеца, съгласно разкази на близо дузина арестувани или техни родственици, интервюирани от New York Times. Организациите, представляващи палестински пандизчии и арестувани, вършат сходни доклади в отчета, обвинявайки Израел както в безсистемно задържане на цивилни, по този начин и в унизително отношение към арестуваните.

Израелските сили, които нахлуха в Газа след офанзивата на Хамас на 7 октомври, задържаха хиляди мъже, дами и деца.

На някои беше подредено да изоставен домовете си и бяха задържани, до момента в който други бяха прибрани, до момента в който бягаха от кварталите си пешком със фамилиите си, пробвайки се да доближат до по-безопасни зони, откакто израелските управляващи им подредиха да изоставен.

Снимки, направени от публицисти в Газа, демонстрират преди малко освободени пандизчии, лекувани в лечебни заведения, кожата към китките им е покрита с дълбоки порязвания от суровите ограничавания, наложени им от израелските сили, от време на време в продължение на седмици.

Службата на Организация на обединените нации по правата на индивида

Службата на Организация на обединените нации по правата на индивида съобщи предходната седмица, че отношението на Израел към арестуваните в Газа може да се равнява на изтезание. Изчислено е, че хиляди хора са били арестувани и държани в „ ужасяващи “ условия, преди да бъдат освободени, от време на време голи и носещи единствено пелени.

В изказване в отговор на въпроси на Times израелските военни споделиха, че задържат хора, обвинени в присъединяване в терористични действия, и освобождават оправданите. В него се споделя, че израелските управляващи се отнасят към арестуваните в сходство с интернационалното право. И пазят принуждаването на мъже и момчета да се събличат, заявявайки, че това е „ с цел да се подсигурява, че те не крият избухливи жилетки или други оръжия “.

„ На арестуваните се връщат облеклата им, когато е допустимо “, прибавиха военните.

Правозащитници споделят, че задържането и унизителното отношение на Израел към палестинците в Газа може да са в нарушаване на интернационалните закони за война.

Източник: The New York Times,   Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР