Отнемат пет деца от семейство в Харманли. Причина за решението

...
Отнемат пет деца от семейство в Харманли. Причина за решението
Коментари Харесай

За втори път извеждат пет деца от семейство в Харманли

Отнемат пет деца от семейство в Харманли . Причина за решението на Социалната работа в града е, умряло 16-дневно бебе в фамилията на Николай Георгиев. Новороденото е било без персонален доктор, осведоми БНР.

Мотивът на обществените е, че родителите нямат потенциал да се грижат за останалите деца, които ще бъдат настанени в приемно семейство. Мярката за лишаване на пет от 12-те деца в фамилията се постанова за повторно .

Първият път, когато са изведени пет от децата на Николай Георгиев и брачната половинка му, е преди шест години след гибелта на 6-месечното им бебе. Тогава бебето е умряло от недохранване, а останалите деца са били настанени при близки.

Сега, шест години по-късно, децата, които са били изведени от семейството, още веднъж ще бъдат дадени в приемно семейство. Този път повода е гибел на друго, 16-дневно бебе, умряло преди дни от зараза, заледяване и неприятни наставнически грижи .

Юрисконсултът на отдел " Закрила на детето " в Община Харманли Лиляна Йорданова изясни, че решението за извеждане на петте деца е взето поради неочакваната гибел на новороденото.

Децата ще бъдат настанени в професионални приемни фамилии, като работата с родителите ще продължава за повишение на родителския потенциал и възстановяване изискванията на живот.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР