Отнемането на автомобили на пияни и дрогирани няма да отпадне

...
Отнемането на автомобили на пияни и дрогирани няма да отпадне
Коментари Харесай

Предлагат глоба до 100 000 лв. да замени конфискацията на автомобили

Отнемането на коли на пияни и дрогирани няма да отпадне напълно, в случай че Конституционният съд почете настояването на Върховен касационен съд за обзор на разпоредбите за лишаване на коли.

Това разгласи юрист Елица Буенова пред NOVA. Според нея конституционните съдии са лимитирани от настояването на Конституционен съд.

Искането е за анулация на конфискацията и санкцията при породено пътно произшествие при шофиране пийнал или дрогиран. Тоест при злополука пийнал или дрогиран няма да се лишава автомобила, сподели юрист Буенова.

Конфискацията май се одобри не за предварителна защита, а с цел да подновим автопарка на администрацията, разяснява юристката.

Другото искане е при инспекция и определяне, че водачът е пийнал или дрогиран. Тогава настояването на Върховен касационен съд е конфискацията да остане, само че да отпадне заплащането на равноценност, в случай че колата не е ваша, обясни Буенова. Според нея в този момент депутатите би трябвало да плануват санкция за тези случай, която да е в размер на 1000-100 000 лева и съдът да я дефинира съгласно имущественото положение на нарушителите.

Конфискацията е работеща мярка и не би трябвало да се прави крачка обратно, разяснява обаче автомобилният играч Румен Дунев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР