Отминалата 2021 година беше белязана от емблематични футболни събития, някои

...
Отминалата 2021 година беше белязана от емблематични футболни събития, някои
Коментари Харесай

Завръщането на Стоилов в Левски е събитие №1 на годината според спортен ежедневник

Отминалата 2021 година беше белязана от емблематични футболни събития, някои от които ще се помнят дълго време. " Мач Телеграф " групира Топ 10 на значимите моменти, които подреди в ранглиста.

№1

Станимир Стоилов още веднъж е на " Герена "

13 години по-късно и след серия от премеждия Станимир Стоилов най-сетне се завърна в Левски. Мъри стартира още веднъж на " Герена " в извънредно тежък миг на клуба, в който съществуването му е заложено на карта. Самият Стоилов призна, че е приел офертата, тъй като Левски е в извънредно положение и финансова, и игрово. За " синя " България беше ясно, че само Мъри може да избави клуба. Истината е, че завръщането на треньора, който взе цялата спортно-техническа власт на " Герена ", даде един животворен подтик на " синята " общественост. Сега настроението към този момент е положително, а почитателите чакат триумфите и най-много - знаят, че те ще дойдат сигурно. Мъри се завърна вкъщи, Левски към този момент е същински!
 Снимка 545786
Източник:

№2

Битката за БФС сред Бербатов и Михайлов

Невиждана борба за БФС провокира доста полемики, въпроси и кавги, които не стихват до ден сегашен. Грандиозните фигури на родния футбол Борислав Михайлов и Димитър Бербатов се хванаха за гушите, а доближените им хора заляха с компромати отсрещните страни. В последна сметка Борислав Михайлов остава президент на БФС. Той победи Димитър Бербатов единствено с 11 гласа и получи нов 4-годишен мандат, печелейки за 5-и следващ път поста.

Боби взе 241 от гласовете на делегатите, а за Бербо останаха - 230. Последваха разногласия дали не е трябвало да има прегласуване. В последна сметка Михайлов очевидно е усетил, че има доста недоволни от протичащото се в родния футбол и инспирира огромни промени в БФС.
 Снимка 549928
Източник:

№3

Провалът на договорката за 220 000 000 $ с Левски

Джоузеф Диксън провокира неповторима нервност, която излезе и отвън рамките на родния футбол. Британецът се появи от нищото и разгласи, че съставлява интернационален фонд, който желае да вземе акциите на Левски и да налее 220 милиона $ в клуба, построявайки и нов стадион. Видът и държанието на Диксън подсказваха, че стотиците милиони в последна сметка няма да влязат в касата на " сините ". Това възприятие се укрепи и от още няколко обстоятелството - човек на Джоузеф в България беше мъжът на Русата Златка - Благой Георгиев, а двамата пристигнаха на конференция на " Герена " с Ферари чартърен, а на самото събитие Диксън изпи цялата вода в залата...

Джоузеф обаче някак съумя да изнамери банкови гаранции за упоменатата голяма сума и я размаха пред " сините ". Последното изискване, което той трябваше да извърши, беше да внесе 3 500 000 $ в касата на Левски преди да вземе акциите. Това трябваше да се случи до един петък, само че в сряда Наско Сираков приключи едностранно договарянията. Това пък от своя страна не даде явен отговор на въпроса, който вълнуваше всички - Диксън лъжец ли е в действителност? Отговорът му беше на 99-процента сигурен, само че въпреки всичко имаше и 1% късмет за нещо изненадващо.
 Снимка 534185
Източник:

№4

Боби Михайлов си скъса оставката

Докато имаше блъскане за президентския пост на БФС, в който погледи бяха вперили доста хора, изведнъж Боби Михайлов се завърне отпред на БФС. Той скъса оставката, която самичък беше дал преди близо 2 години и още веднъж седна на трона. Оказа се, че по този начин можело.

" Оттеглих се, тъй като съм виновен човек и по същата причина се връщам. Не на последно място с поддръжката на сътрудниците ми от Изпълкома. В Областните зони са постъпили 353 молби от клубовете за поддръжка, с цел да може президентът, който е определен на Конгреса, да си довърши мандата. Затова съм тук ", изясни тогава Михайлов пред шокираната БГ общност.
 Снимка 550036
Източник:

№5

Головият връх на Мартин Камбуров

Мартин Камбуров счупи головия връх на именития Петър Жеков. Първият към този момент има 256 попадения в родния хайлайф, с което изпревари някогашния нападател на ЦСКА, Берое и България. Само по себе си това е гигантско събитие, само че беше много предизвестено. Камбуров дебнеше върха на Жеката от много време, а 2021 година просто стана част от достижението на нападателя, който пази сега цветовете на Берое.
 Снимка 557049
Източник:

№6

Руснакът Зингаревич закупи 99% от акциите на Ботев (Пд) за 1 лев

Компания на съветския бизнесмен Антон Зингаревич закупи 99% от акциите на Ботев Пловдив от Сдружение " ПФК Ботев ". Той заплати символичната сума от 1 лев за договорката. Според уговорка в контракта руснакът се задължава да върне акциите на Сдружението още веднъж за левче, в случай че реши да напусне клуба. Зингаревич разгласи след договорката, че Ботев ще се нуждае от 5 трансферни прозореца, с цел да стане тим, който да се бори за купата и Купа. За смяната на собствеността се заприказва най-малко една година по-рано, а съответно за Зингаревич - няколко месеца.
 Снимка 543936
Източник:

№7

Два тима в групите на Европа след велики мачове

Два родни тима стигнаха до груповата фаза на европейските шампионати. Предвид положението на БГ футбола това си е достижение и даже събитие. Лудогорец стигна до огромен триумф над гръцкия гранд Олимпиакос и си подсигурява групите на Лига Европа, а ЦСКА съкруши по приказен метод чешкия Виктория Пилзен, с цел да нахлуе в новия шампионат на УЕФА - Лигата на конференциите. " Червените " стигнаха и до връх в Европа, откакто изиграха цели 12 мача в шампионатите този сезон. В групите обаче и Лудогорец, и ЦСКА отнесоха много бой и отпаднаха безславно.
 Снимка 546821
Източник:

№8

Войната сред Стойчо и Любо за ЦСКА

" Червените " титани Стойчо Младенов и Любо Пенев организираха светкавична война, откакто се размениха на треньорския пост на ЦСКА-. Шефът на " армейците " Гриша Ганчев уволни Ел Голеадор малко след началото на сезона и назначи Стойчо Младенов на негово място. Последният се усъмни обществено в качеството на лятната подготовка, извършена от Любо и това провокира ответна реакция. Пенев провокира нарочна конференция, на която атакува злокобно Стойчо, който наричаше Колегата от Плоски. Пенев приключи дългото си излияние по адрес на Младенов с обвиняванията, че той има особено отношение към селекцията и в ЦСКА- би трябвало да внимават доста в тази посока.

№9

Старт на смяната в националния тим с назначението на Ясен Петров

Ясен Петров си беше същинско събитие за националния тим на България. Той донесе нужния позитивизъм на държавния отбор, от какъвто имахме потребност. Джанини от Пловдив започва цялостна смяна и даде късмет за изява на цялостен куп дебютанти. Отделно България направи 1:1 с Италия, а малко преди този момент " скуадра адзура " беше станала европейски първенец. Да, България записа и провали, само че най-важното е, че почитателите върнаха интереса си към националния тим.
 Снимка 549875
Източник:

№10

Изненадващото уволняване на Дамбраускас

В Лудогорец не е изненадващо да има треньорски смени. Валдас Дамбраускас обаче беше уволнен доста изненадващо и то, откакто литовецът изведе " орлите " до групите на Лига Европа, вкарвайки над 10 милиона евро в касата на клуба. Интересно е да се посочи и повода за раздялата на Лудогорец с Дамбраускас. Според слуховете в Разград треньорът е бил освободен, откакто не се съобразил с мнението на футболистите, асистентите си и управлението, че не би трябвало да употребява скица с трима в отбрана.
 Снимка 543991
Източник:
 Международната асоциация на спортните публицисти разгласи Италия за тим №1 на 2021 година
Международната асоциация на спортните публицисти разгласи Италия за тим №1 на 2021 година

Заслужено самопризнание за " Скуадра Адзура "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР