Отменя се насроченото 10:00 часа днес от заседание на Общинския

...
Отменя се насроченото 10:00 часа днес от заседание на Общинския
Коментари Харесай

Процедурни хватки бавят приемането на бюджета на Варна

Отменя се плануваното 10:00 часа през днешния ден от съвещание на Общинския съвет във Варна. За това осведомиха късно нощес от пресцентъра на локалния парламент. В известието се показва, че нова сесия ще бъде свикана по реда на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация от ръководителя на Общински съвет Христо Димитров от коалиция " Алтернативата на жителите " ( " Зелена партия ", " Българска левица ", " Обединена социалдемокрация ", " Движение за обществен хуманизъм " ).

Кметът на Варна Благомир Коцев от Политическа партия във Фейсбук дефинира отлагането на съвещанието като извънредно разочароващо за варненската народна власт през днешния ден. Той акцентира, че приемането на бюджета на Варна за 2024 година е спряно с безчет процедурни хватки . По думите му последната такава процедурна маневра е анулацията на гласуването на локалния бюджет в четвъртък, тъй като ръководителят на Общински съвет е оповестил свикването на съвещание на локалния парламент в 18:01 вместо в 17:59 часа в сряда. " Кога още веднъж ще имат късмет общинските съветници да гласоподават, не е ясно. Ново съвещание, на което да се реши ориста на парите за варненци, не е назначено ", разяснява Коцев.

Градоначалникът вижда в това опит на другите обединения в Общинския съвет да печелят време за търгуване на гласове против това да той да прокарва техните ползи - кадрови, стопански, политически. " Принципът, по който се избират членовете на моя екип, е еднопосочен. Търся експертност и нравственост, а не " услуги ". Пълненето на администрацията с партийни калинки е прийом на някогашните ръководещи. Не мой ", отсича Благомир Коцев.

Той е безапелационен, че във Варна няма да има безпринципни сглобки. Кметът добавя, че не търси болшинство непременно и не се поддава на шантаж. " Не тъй като не желая да има постоянен орган, който да взема решения за развиването на Варна, а тъй като не желая варненци да стават заложници на партийни прищевки или тесни стопански ползи, показва още Коцев.
 Кметът на Варна остава на поста - няма компании в чужбина
Кметът на Варна остава на поста - няма компании в чужбина

Решение на ОИК
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР